Apple caută soluţii pentru eliminarea „bretonului” de pe iPhone-urile din 2019

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 08.03.2018
Apple caută soluţii pentru eliminarea „bretonului” de pe iPhone-urile din 2019

Mobile World Congress 2018 a demonstrat că Apple este în continuare un leader pe piaţa de smartphone-uri, producătorii de dispozitive cu Android urmând filosofia de design de pe iPhone X pe o multitudine de dispozitive, fie că aceasta este necesară sau nu. Se pare însă că Apple se gândeşte deja la soluţii pentru eliminarea „bretonului” din partea de sus a ecranului, iar dispozitivele sale din 2019 ar putea fi complet lipsite de această „pată neagră”.

Publicaţia coreeană ETNews a publicat un raport bazat pe informaţii din partea unor surse anonime apropiate de Apple, în care vorbeşte despre posibilitate eliminării „bretonului” de pe generaţiile de anul viitor de iPhone-uri. Acest lucru înseamnă că modelele din 2018, cele trei dispozitive despre care tot auzim: un iPhone X îmbunătăţit, un iPhone X Plus şi un iPhone X de medie cu ecran LCD şi un preţ mai mic, vor fi lansate în continuare cu design-ul prezentat anul trecut.

Printre soluţiile pe care Apple le ia în considerare pentru integrarea difuzorului pentru apeluri, camerei frontale şi senzorilor Face ID, proximitate, şi lumină ambientală se numără chiar „perforarea” panoului OLED. Astfel, ecranul ar ocupa întreaga suprafaţă frontală a telefonului, singurele spaţii pe care nu este afişat nimic fiind spaţiile dedicate componentelor frontale. De asemenea, există posibilitatea de a integra ceva numit „matrice neagră” în panoul OLED, care ar face acea zonă transparentă pentru funcţionarea componentelor.

CITEŞTE ŞI: Smartphone-urile Android cu „breton” sunt o insultă pentru mine, ca utilizator [OPINIE]

Între timp, alţi producători precum Vivo şi Essential propun integrarea camerei frontale într-un sistem mecanic care o poate ascunde. Oricare ar fi situaţia, niciun producător de top nu pare să fie mulţumit cu soluţia de compromis care sacrifică o parte din display.