Surpriză neplăcută pentru posesorii de căști Apple AirPods defectate în perioada de garanție

10.04.2020
Surpriză neplăcută pentru posesorii de căști Apple AirPods defectate în perioada de garanție

Recomandate drept accesorii True Wireless Stereo (TWS), căștile Apple AirPods cu siguranță nu dezamăgesc, cel puțin atât timp cât buzunarul poate suporta prețul de achiziție piperat și nu se ajunge la solicitări de garanție.

În schimb, pentru utilizatorii mai puțin norocoși, cărora li se defectează una dintre căștile AirPods, înlocuirea pe garanție poate fi o adevărată loterie. Prinși în încrengătura de actualizări firmware, inginerii Apple cumva nu au prevăzut posibilitatea ca „jumătățile” unei perechi de căști AirPods să ruleze versiuni firmware diferite, incluzând rutine software care blochează sincronizarea căștilor pentru urechea dreaptă și stângă, dacă versiunea de firmware nu coincide.

În mod predictibil, nu toți posesorii de căști Apple AirPods care s-au bucurat ceva timp de gadgetul achiziționat au dat curs solicitărilor succesive pentru actualizarea firmware-ului instalat, rămânând cu firmware-ul aplicat din fabrică, sau una dintre versiunile intermediare. După ceva timp, defectarea uneia dintre căști i-a adus la centru de service Apple, de unde au primit asigurări că vor primi în scurt timp un înlocuitor pentru componenta defectată în perioada de garanție.

Din păcate, soluționările de garanție rezolvate prin înlocuirea parțială a produsului achiziționat s-au lovit de refuzul firmware-ului Apple de a colabora cu o versiune inferioară.

Totul pornește de la o veche strategie Apple, bine cunoscută utilizatorilor iPhone, de a „fixa” dispozitivele pe ultima versiune de firmware instalată, blocând orice tentativă de downgrade. În cazul de față, Apple ar putea spune că refuzul comunicării între versiuni diferite de firmware instalate pe elemente ale aceluiași produs are scopul de a evita probleme de compatibilitate.

Majoritatea problemelor apar la căștile AirPods din a doua generație, atunci când este solicitată înlocuirea perechii pentru urechea stângă.

Complicând și mai mult lucrurile, versiunea de firmware livrată pe căștile AirPods livrate la schimb pentru componenta defectă nu este încă publică, astfel că utilizatorii nu-și pot rezolva singuri problema actualizând în prealabil casca AirPods încă funcțională.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult