Apple vinde un cablu Thunderbolt 3 Pro care costă cât o pereche de AirPods

28.07.2020
Apple vinde un cablu Thunderbolt 3 Pro care costă cât o pereche de AirPods

Apple nu este o companie care se ocupă cu vânzarea de produse ieftine. Chiar și produsele sale din gama mai accesibilă, precum iPad 7 și iPhone SE, sunt totuși destul de scumpe în comparație cu altele, însă vin cu o construcție în continuare premium și acces la software-ul și serviciile disponibile și pe modelele de top. Totuși, atunci când vine vorba despre cabluri, nu te-ai aștepta ca unul de 2 metri să coste la fel de mult precum o pereche de AirPods. Apple vine însă un nou cablu numit Thunderbolt 3 Pro, cu înveliș textil, la prețul de 145 de euro.

Se zvonea deja că modelele iPhone 12 vor veni cu un cablu mai rezistent, cu înveliș textil, iar faptul că noul cablu Thunderbolt 3 Pro vine cu un înveliș similar, ar putea sugera o schimbare în procesul de fabricație de accesorii Apple. Noul cablu are o lungime de numai 2 metri, însă s-ar putea să fie considerat o afacere destul de bună pentru cei care sunt în target-ul Apple.

Cablul Thunderbolt 3 Pro este dedicat celor care lucrează cu monitoare Apple Pro Display XDR

În primul rând, acest cablu este realizat în special pentru conectarea unui computer Mac la un Apple Pro Display XDR, monitorul Apple care pornește de la 5.000 de dolari și care are un suport opțional de 1.000 de dolari. Acela vine cu un cablu Thunderbolt 3 Pro în pachet (măcar atât), însă până acum nu exista o opțiune pentru cei care pierd sau deteriorează acel cablu.

Și totuși de ce nu ar cumpăra un alt cablu compatibil de la un alt producător, care ar fi mai ieftin? Pentru că alte cabluri comparabile nu ar fi cu mult mai ieftine. Un cablu Thunderbolt 3 de 2m, care asigură o viteză de transfer de 40 Gbps și poate să asigure transfer de curent la 100W, poate avea un preț de listă de peste 100 de dolari sau euro. Desigur, la o ofertă de reduceri, acestea ar putea scădea sub 100 de euro. Majoritatea nu sunt însă acoperite cu material textil în acest preț, ceva ce asigură rezistență mai mare în timp.

Cablul este de asemenea compatibil cu standardul USB 3.1 Gen 2 la viteze de transfer de până la 10 Gbps, și cu standardul DisplayPort. Desigur, cablul Thunderbolt 3 Pro este un produs profesional, dedicat celor care chiar au nevoie de rata de transfer maximă pe care acesta o asigură pe port-urile Thunderbolt. Pentru majoritatea utilizatorilor, chiar și de computere Mac, cablul USB-C din pachetul unui MacBook va fi de ajuns pentru încărcare și conectare la alte display-uri sau accesorii.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video