Apple Watch poate fi resetat la setările iniţiale fără parolă

15.05.2015
Apple Watch poate fi resetat la setările iniţiale fără parolă

În ultimii ani furturile de smartphone-uri au început să scadă în număr, în special datorită noilor funcţii de securitate implementate de Apple şi Google, care împiedică hoţii să reseteze telefoanele la forma lor iniţială fără parola contului de AppStore sau Google Play. Ar fi normal să credem că şi noul Apple Watch dispune de funcţii asemănătoare care să descurajeze furtul, însă cel puţin în versiunea sa iniţială, software-ul noului smartwatch poate fi resetat fără impedimente.

Chiar dacă ceasul este protejat de o parolă, oricine îl poate reseta la setările sale din fabrică în orice moment. Aparent meniul de oprire, accesibil prin apăsarea lungă a butonului lateral, include şi funcţia de resetare, atunci când este folosită o atingere „Force Touch” a ecranului. Aceasta şterge tot conţinutul de pe ceas, alături de setări şi îl transformă într-un ceas nou, gata de a fi ataşat unui alt iPhone. Este curios însă faptul că nici măcar în cazul în care ceasul este într-adevăr protejat de un cod, acesta nu este necesar nici înainte, nici după resetare.

Site-ul Apple pentru suport tehnic menţionează această capabilitate în documentaţia Apple Watch. Se pare că a fost o funcţie implementată în mod deliberat, motivaţia din spatele ei fiind momentul în care doreşti să conectezi ceasul la un alt smartphone, însă nu ai smartphone-ul original la îndemână pentru a realiza deconectarea. Acest caz ar putea fi întâlnit în cazul în care îţi pierzi telefonul, îl vinzi sau pur şi simplu vrei să foloseşti ceasul cu un alt iPhone. Cu toate acestea, nu este justificată lipsa unei simple protecţii la resetare, fie folosind contul de iTunes, fie un passcode din patru cifre.

Dacă în ultimii ani posesorii de iPhone-uri au început să fie mai calmi în legătură cu furtul telefonului, posesorii de Apple Watch ar trebui să devină mai vigilenţi. Întrucât nu există încă o funcţie de genul „Find my Watch” şi nici protecţie anti-furt, odată pierdut, smartwatch-ul Apple poate fi utilizat de către oricine.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult