Apple Watch Ultra ar putea fi primul dispozitiv Apple fabricat la imprimanta 3D

17.07.2023

Produs în serie limitată și cu un preț exorbitant, Apple Watch Ultra ar putea fi primul dispozitiv Apple care încorporează elemente de carcasă fabricate la imprimanta 3D.

Preferată mai ales în cazul dispozitivelor unicat, sau cu volum de producție redus, imprimanta 3D poate scuti un producător de cheltuielile deseori exorbitante cu adaptarea liniilor de fabricație pentru producția de serie. Dar în cazul de față ar putea fi vorba de un alt mare avantaj al imprimantei 3D, care poate acomoda forme neobișnuite și elemente complicate de design, costisitor sau chiar imposibil de obținut prin metode convenționale de fabricație.

Potrivit celebrului analist Ming Chi-Kuo, recunoscut pentru predicțiile extrem de precise despre produsele Apple nelansate, viitoarea generație Apple Watch Ultra va valorifica potențialul tehnologiei de imprimare 3D. Potrivit sondajului său asupra lanțului de aprovizionare al Apple, este foarte probabil ca următoarea generație de Apple Watch Ultra să încorporeze piese imprimate 3D, de la cureaua de prindere și până la corpul carcasei. Sunt vizate în special elemente mecanice din Titan, un metal foarte ușor, rezistent și cu aspect plăcut, dar foarte costisitor de modelat și șlefuit într-un produs finit.

Pentru a realiza aceste piese, Apple va apela la o companie numită IPG Photonics pentru laserele necesare în procesul de imprimare 3D. De asemenea, va lucra cu alte două companii, Farsoon și BLT, care vor furniza imprimantele 3D reale. Dacă totul merge bine, Kuo crede că Apple va folosi imprimarea 3D pentru mai multe dintre produsele sale.

Dacă predicțiile lui Kuo se dovedesc a fi adevărate, imprimarea 3D va face producția mai rapidă și mai ieftină, cel puțin dacă ne raportăm la specificul produselor de lux, cum este Apple Watch Ultra.

Citește și Știrile Go4it: Primul produs Apple imprimat 3D. AI-ul te va ajuta să găsești iubirea. Mașinile electrice nu tolerează canicula

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult