Bang & Olufsen Beoplay Portal review: Căști wireless high-end cu tehnologie ANC de excepție

26.06.2022
Bang & Olufsen Beoplay Portal review: Căști wireless high-end cu tehnologie ANC de excepție

Piața jocurilor video a crescut atât de mult în ultimii ani, mai ales pe fondul pandemiei, încât a atras atenția multor companii. Astfel, au apărut accesorii de gaming de la mărci care în mod normal nu au produs astfel de dispozitive. Un exemplu sunt căștile Bang & Olufsen Beoplay Portal, de la marca high-end daneză. Acesta este, însă, un produs care pot fi folosit și în alte scenarii: pentru muzică, videoconferințe, filme, podcasturi sau apeluri telefonice.

Produsul B&O se descurcă foarte bine în toate aceste roluri, spre deosebire de alte modele specializate. De exemplu, pe unele căști foarte bune de gaming muzica nu este redată bine, iar unele căști dedicate audiofililor nu excelează în jocuri. Este greu să găsești un „jack of all trades” mai bun decât Beoplay Portal pe categoria high-end.

Căștile testate au fost concepute pentru console PlayStation, PC-uri sau dispozitive mobile. Este disponibilă și o versiune pentru Xbox.

Citește și HyperX Cloud Alpha Wireless: căști de gaming cu 300 de ore de autonomie

Există două posibilități de conectare wireless: prin Bluetooth sau prin intermediul receiver-ului de 2.4 GHz. Sunt disponibile și variante de conectare prin fir. În cutie sunt incluse diverse cabluri și accesorii: cablu de la USB-A la USB-C cu lungime de 1,8 metri, cablu audio de 1,25 m, adaptor USB-C și adaptor USB-A.

Căștile sunt, așa cum era de așteptat de la o marcă precum Bang & Olufsen, construite din cele mai bune materiale. Exteriorul cupelor este placat cu metal, iar bureții sunt acoperiți cu piele de miel, care provine, se pare, din Noua Zeelandă. Veganii, e clar, nu vor aprecia acest produs.

În interiorul fiecărei cupe apare litera corespunzătoare urechii potrivite, „R” sau „L”. Căștile au o bandă metalică, solidă, iar firele electrice sunt încastrate în aceasta. Aceasta este acoperită, în partea superioară, de un plastic care imită pielea, iar în cea interioară este prevăzută cu spumă îmbrăcată cu un material textil fin.

Performanțe excelente în jocuri și peste medie pentru muzică

Zonele metalice exterioare ale căștilor primesc comenzi tactile. Există zeci de gesturi care pot fi făcute, în jocuri, atunci când asculți muzică sau când vorbești la telefon. De aceea recomand citirea manualului de utilizare pentru a le descoperi pe toate sau pentru a le memora pe cele care te interesează.

Citește continuarea pe Go4games.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult