HyperX Cloud Alpha Wireless: căști de gaming cu 300 de ore de autonomie

30.05.2022
HyperX Cloud Alpha Wireless: căști de gaming cu 300 de ore de autonomie

HyperX este deja un nume foarte cunoscut în zona de gaming, brandul pornit de Kingston și vândut recent către HP reușind să aducă pe piață unele dintre cele mai apreciate periferice de PC din ultimii ani. Căștile HyperX din seria Cloud au fost întotdeauna apreciate de către „gameri” iar noul model Cloud Alpha Wireless promite ceva ce nu foarte multe alte căști de pe piață pot să facă: să ofere 300 de ore de gaming wireless la o singură încărcare.

Căștile Cloud Alpha Wireless păstrează design-ul „clasic” al modelului cu fir

Unul dintre marile dezavantaje ale căștilor fără fir este faptul că trebuie încărcate constant. În urmă cu doar câțiva ani, căștile wireless pentru PC puteau funcționa doar 5, 8 sau poate maximum 10 ore la o singură încărcare, iar recent acestea au crescut la câteva zeci de ore. HyperX Cloud Alpha Wireless vine însă cu îmbunătățiri masive, oferind de câteva ori mai multă autonomie decât concurența din piață.

Brandul de la HP spune că modelul Cloud Alpha Wireless nu face însă compromisuri la capitolul performanță sau calitate. Acestea beneficiază în continuare de difuzoare cu două camere de rezonanță, ceva ce am văzut și pe modele cu fir de la HyperX, care ajută la separarea frecvențelor audio, pentru o calitate mai înaltă a sunetului. De asemenea, aceste căști sunt certificate DTS Headphone:X, pentru sunet 3D.

Design-ul este similar cu ceea ce am văzut anterior de la HyperX, cu două cupe ovale de dimensiuni mari, care găzduiesc difuzoarele mari de 50mm. Banda de sus și cupele sunt acoperite cu material moale care imită pielea, iar banda și cupele sunt prinse între ele cu componente metalice, care ar trebui să reziste în timp.

Microfonul are certificare Discord și Team Speak

Căștile beneficiază de butoane de control ușor accesibile, iar microfonul este detașabil și este certificat de Discord și Team Speak pentru calitate audio ridicată pentru voice chat în timpul jocurilor. Acesta folosește tehnologii de anulare a zgomotului de fundal pentru a izola vocea utilizatorului. O altă noutate a acestui model de microfon este un LED care poate indica culoarea roșie atunci când microfonul este oprit.

HyperX Cloud Alpha Wireless folosesc o conexiune de 2,4 GHz, standard în acest domeniu, cu acoperire de 20 de metri și necesită un dongle pe USB pentru conectarea la un PC. Pentru 300 de ore de autonomie, căștile necesită 4,5 ore de încărcare. Practic, poți le poți lăsa peste noapte la încărcat și vei dispune de câteva săptămâni de autonomie. Cele 300 de ore sunt atinse însă la volum de 50%, deci autonomia la diverse niveluri de volum poate varia.

Acestea sunt disponibile acum în România la prețul de 1.149 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult