BeON smart bulb – becul inteligent care te fereşte de hoţi

21.10.2015
BeON smart bulb - becul inteligent care te fereşte de hoţi

Pleci în vacanţă, dar te temi că ai putea fi vizitat de hoţi, aşa că laşi televizorul pornit şi un bec aprins pentru a da impresia că încă e cineva acasă. Soluţia nu este tocmai ideală, un hoţ experimentat putând sesiza cu destulă uşurinţă că lumina aprinsă permanent a fost lăsată ˝la derută„. Dar cum ar fi dacă luminile se sting şi se aprind în casă după un tipar bine stabilit, care reflectă întocmai obiceiurile locatarilor atunci când sunt acasă.

BeON smart bulb - becul inteligent care te fereşte de hoţi

BeON smart bulb este un bec proiectat special pentru acest scop, capabil să-ţi urmărească activităţile de zi cu zi, aprinzând şi stingând lumina chiar şi atunci când nu eşti acasă. Mai mult decât un bec cu temporizator încorporat, acesta poate înregistra programul de activitate la nivelul întregii săptămâni, simulând trezirile de dimineaţă şi serile de sâmbătă întinse până târziu în noapte.

Poţi activa funcţia anti-hoţi cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone. Dacă ai instalat mai multe exemplare BeON, acestea se vor sincroniza prin conexiune bluetooth, aprinzându-se în ordine pentru a simula deplasările dintr-o cameră într-alta, păcălind până şi cei mai atenţi spărgători de locuinţe care obişnuiesc să-şi urmărească victimele înainte de a da lovitura. Pentru şi mai multă siguranţă, fiecare bec LED cu putere de 800 Lumeni (cât un bec de 60W cu incandescenţă) este prevăzut cu acumulator propriu, continuând să lumineze conform tiparului stabilit chiar şi în eventualitatea unei pene de curent.

Din păcate toate aceste facilităţi vin cu un preţ pe măsură, pachetul starter cu 3 becuri BeON inteligente costând 200 dolari, la care se adaugă câte 75 dolari pentru fiecare bec suplimentar comandat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult