Casio relansează A100, faimosul ceas digital din filmul Alien din 1977

18.07.2021
Casio relansează A100, faimosul ceas digital din filmul Alien din 1977

Producătorul japonez de ceasuri electronice Casio anunță că va aduce pe piață din nou un model clasic. Numit inițial F-100 și redenumit în A100 pentru noua versiune, ceasul a devenit foarte popular în urmă cu mai bine de 40 de ani pentru că a apărut în originalul film Alien, regizat de Riddley Scott. Acesta era ceasul pe care Sigourney Weaver, în celebrul său rol Ellen Ripley, îl avea la mână, motiv pentru care ceasul a fost un succes în 1979. Desigur, în film, pentru a părea mai futurist, personajele purtau câte două ceasuri, pe o singură brățară.

Casio A100 era ceasul purtat de Sigourney Weaver în primul film Alien

Casio A100 este un ceas banal pentru standardele de astăzi. Are un design retro-futurist, cu unghiuri drepte, un ecran LCD foarte simplist și patru butoane de funcții. Acestea controlează iluminarea ecranului și schimbarea diverselor moduri precum alarmă sau cronometru. Nu există funcții smart sau vreun fel de conectivitate cu dispozitive moderne. Casio A100 este un simplu ceas digital de mână, adus înapoi pe piață pentru fanii acestui tip de dispozitive.

Noua versiune va fi livrată în trei culori standard: gri, auriu și un gri închis cu ecran inversat (alb pe negru). De asemenea, față de ceasul original F-100, noile modele A100 beneficiază de o construcție metalică. Există însă șansa ca acest ceas să se vândă bine din două motive: pentru că Alien este încă o licență populară, iar fanii vor dori probabil să cumpere un ceas precum cel al eroinei seriei, dar și pentru că va exista o ediție specială, pentru fanii jocurilor video.

Casio va lansa A100 și într-o ediție specială Pac-Man, cu o carcasă aurie și decorat la exterior cu elemente grafice din joc. Atât fundalul cadranului, cât și brățara, dar și capacul de pe spate, sunt „pictate” cu personajele din jocul arcade Pac-Man, nivelul din joc și faimoasele biluțe galbene.

Prețul pentru Casio A100 va fi de 90 de dolari americani.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult