Căștile Galaxy Buds2 Pro pot înlocui aparatele auditive, o actualizare firmware ajutând persoanele cu deficiențe de auz

21.05.2023
Căștile Galaxy Buds2 Pro pot înlocui aparatele auditive, o actualizare firmware ajutând persoanele cu deficiențe de auz

După ce Apple a luat inițiativa echipând AirPods Pro cu o funcție numită Live Listen, care transformă căștile într-o veritabilă proteză auditivă, Samsung livrează o funcționalitate similară pentru posesorii Galaxy Buds2 Pro.

Chiar dacă nu la fel de eficiente ca un aparat auditiv dedicat, căștile Galaxy Buds2 Pro au avantajul de a fi considerabil mai ieftine, conturând o alternativă elegantă și versatilă la protezele auditive pentru uz medical.

Îmbunătățită printr-o actualizare de firmware, funcția Ambient Sound transformă căștile Samsung într-un aparat auditiv, la care poți apela pentru a auzi mai bine decât cu propriile urechi. Spre exemplu, căștile sunt deosebit de eficiente în ce privește izolarea vocii interlocutorului de zgomotele ambiante, atât de mult încât funcția ar putea ajuta într-o mai mică măsură chiar și persoanele fără probleme de auz. Însă ajutorul devine cu adevărat de apreciat în cazul persoanelor care altfel ar apela la proteze auditive dedicate pentru compensarea problemelor de auz.

Potrivit studiului publicat de cercetătorii University of Iowa’s Hearing Aid and Aging Research Laboratory, accesoriul dezvoltat de Samsung „a îmbunătățit semnificativ percepția vorbirii la cei cu pierdere a auzului ușoară până la moderată”. Un studiu similar realizat de Samsung Medical Center a constatat că Galaxy Buds2 Pro „ar putea fi un instrument eficient pentru a-i ajuta pe cei cu pierdere a auzului ușoară până la moderată să comunice mai bine într-un loc liniștit”, spune Samsung. Ambele teste au fost efectuate folosind noul cel mai înalt nivel pentru sunet ambiental, care este nivelul 5.

Cu noua versiune de firmware, utilizatorii pot accesa diferite niveluri de amplificare a sunetelor ambientale, personalizând pentru fiecare ureche în parte nivelul de amplificare dorit. De asemenea, puteți personaliza gama de tonuri între soft și clear, în cinci incremente diferite. Și prin Adapt Ambient Sound puteți obține reglaj automat al amplificării, în funcție de condițiile ambiante.

Per total, deși nu perfecte, Galaxy Buds2 Pro pot prelua cu destul succes funcționalitatea unui aparat auditiv. Iar asta nu poate fi decât un lucru bun, pentru producătorii de căști wireless, în contextul în care folosirea căștilor audio la volum ridicat este asociată cu manifestarea foarte timpurie a problemelor de auz.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult