CEO-ul Microsoft, impresionat de un mini-dispozitiv prezentat la CES 2024

19.01.2024
CEO-ul Microsoft, impresionat de un mini-dispozitiv prezentat la CES 2024

În cadrul conferinței CES 2024, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, s-a declarat impresionat de prezentarea unui dispozitiv bazat pe inteligența artificială, comparându-l cu lansarea iPhone-ului de către Steve Jobs în 2007. Este vorba de Rabbit R1, un gadget inovator dezvoltat de startup-ul Rabbit, prezentat în cadrul conferinței, scrie Decrpyt. 

Rabbit R1 este un dispozitiv multifuncțional care combină caracteristicile unui smartphone cu cele ale unui walkie-talkie, dar cu un accent foarte mare pe inteligență artificială. În ciuda aspectului său care amintește de un Game Boy, dispozitivul nu este un smartphone. CEO-ul Rabbit a explicat într-un interviu pentru The Verge că, deși produsul lor ar putea înlocui eventual un smartphone în viitor, deocamdată nu intenționează să facă acest lucru.

Rabbit R1 funcționează similar dispozitivelor mobile, dar fără a necesita conectarea la un smartphone sau tabletă. Funcționând pe Rabbit OS, dispozitivul le permite utilizatorilor să trimită mesaje, să efectueze apeluri și să acceseze aplicații precum Spotify și Uber. În plus, Rabbit R1 include propriul asistent virtual, care, conform companiei, poate gestiona eficient diverse comenzi precum adăugarea de evenimente în calendar, luarea de notiție, trimiterea de mesaj sau chiar aplearea rapidă a unui contact.

Cu ce specificații vine Rabbit R1

Dispozitivul este echipat cu un procesor MediaTek Helio P35 de 2.3GHz, 4 GB RAM și 128 GB de stocare. Promite o durată de viață a bateriei „pe tot parcursul zilei” și include un slot pentru SIM. Totuși, dispozitivul depinde, în totalite, de conectivitatea continuă la internet pentru funcționare.

De asemenea, dispune de o cameră rotativă pentru a face fotografii și videoclipuri și de un buton special care le permite utilizatorilor să vorbească sau să activeze o funcție anume.

Vândut la prețul de 199 de dolari, Rabbit R1 nu necesită un abonament. În prezent, Rabbit R1 este disponibil exclusiv pentru cumpărare în Statele Unite, iar în acest moment nu există informații privind disponibilitatea sa pentru utilizatorii din România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult