Rabbit R1: Roboțelul bazat pe inteligență artificală care devine asistentul ideal

11.01.2024
Rabbit R1: Roboțelul bazat pe inteligență artificală care devine asistentul ideal

CES 2024 a fost scena lansării unui dispozitiv inedit de către startup-ul AI Rabbit, care a stârnit un interes major în rândul pasionaților de tehnologie. Rabbit R1, un dispozitiv multifuncțional de dimensiuni mici, a captivat audiența, vânzând peste 10.000 de bucăți într-o singură zi de la lansare. Cu un design care amintește de Game Boy, Rabbit R1 oferă funcționalități similare unui smartphone, dar cu un twist unic, scrie The Verge.

Rabbit R1 funcționează pe Rabbit OS și le permite utilizatorilor să trimită mesaje, să efectueze apeluri și să acceseze servicii precum Spotify și Uber, fără să folosească un smartphone. Dispozitivul include un asistent virtual propriu, capabil să execute comenzi complexe, asemănător cu Siri sau Alexa.

Ideea din spatele Rabbit R1 este să ofere un asistent personalizat, care să simplifice procesul de utilizare a mai multor aplicații și autentificări diferite. Prin intermediul unei interfețe unice, utilizatorii pot asculta muzică pe cele mai populare platforme, pot cumpăra alimente, sau pot chiar trimite mesaje text și efectua apeluri de înaltă calitate.

Ce specificații are dispozitivul oferit de Rabbit

Din punct de vedere tehnic, Rabbit R1 este echipat cu un procesor MediaTek Helio P35 de 2.3GHz, 4 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. Dispune de conectivitate USB-C, o durată de viață a bateriei „pe tot parcursul zilei” și un slot pentru SIM. Totuși, funcționalitatea dispozitivului depinde de conectivitatea la internet. De asemenea, este dotat cu o cameră rotativă pentru a face fotografii și a înregistra videoclipuri. Interacțiunea cu dispozitivul se realizează printr-un buton de derulare, care poate fi folosit pentru a vorbi sau naviga.

Rabbit R1 este comercializat la prețul de 199 dolari și, în prezent, este disponibil doar pentru cumpărare în SUA, fără informații despre o posibilă disponibilitate în România. Conform companiei, dispozitivul Rabbit R1 promite o experiență de utilizare diferită și mai personalizată, oferind funcționalități diverse într-un format compact și accesibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult