Chromecast primeşte jocuri de societate

12.11.2014
Chromecast primeşte jocuri de societate

Chromecast devine încet, dar sigur, unul dintre cele mai interesante dispozitive Google de pe piaţă. Nu numai că este unul dintre cele mai ieftine gadget-uri cu logo-ul gigantei companii, însă primeşte compatibilitate cu software care îmbogăţeşte experienţa de utilizare a unui televizor. Acum că majoritatea aplicaţiilor de streaming video au compatibilitate cu micul dongle HDMI, a venit momentul să apară şi câteva jocuri cu suport nativ.

Google a anunţat lansarea unor jocuri axate pe interacţiune socială, inspirate din emisiuni televizate sau jocuri de societate. Acestea sunt Wheel of Fortune, Monopoly Dash, Scrabble Blitz, Connect Four Quads şi Simon Swipe, alături de câteva jocuri originale precum Big Web Quiz şi Emoji Party. Interesant este modul în care controlezi aceste jocuri, dispozitivele mobile precum telefoane şi tablete cu Android fiind folosite pe post de controller. Alternativ, Chromecast este compatibil şi cu gamepad-uri.

Întrucât în ultima vreme Chromecast a primit foarte multe aplicaţii noi, Google a lansat şi o pagină care să ajute utilizatorii să le găsească mai uşor. Este vorba despre chromechast.com/apps, care listează tot software-ul „Cast Ready” şi îl împarte în mai multe categorii: TV & Movies, Music & Audio, Games, Sports, Photos & Video şi „More”.

Urmând exemplul Chromecast şi alte companii încearcă să intre pe piaţa dispozitivelor ieftine pentru streaming, însă nimic nu se compară momentan cu suportul software pe care stick-ul Google îl are în acest moment. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult