Google va lansa Chromecast Ultra, o versiune cu telecomandă și rezoluție 4K HDR a popularului gadget pentru streaming video

Autor: Aurelian Mihai 29.04.2020
Google va lansa Chromecast Ultra, o versiune cu telecomandă și rezoluție 4K HDR a popularului gadget pentru streaming video

Lansată în anul 2014, seria de dispozitive Chromecast s-a dovedit a fi exact tipul de accesoriu de care majoritatea utilizatorilor de servicii de internet aveau nevoie. Cu timpul, noile generaţii au îmbunătățit aspecte precum rezoluția video și suportul pe partea de software, dar fără a extinde în mod concret funcționalitatea de bază. Însă noul Chromecast Ultra va fi una din rarele excepții, dispozitivul reprezentând un upgrade semnificativ pentru gama Chromecast.

Potrivit ultimelor zvonuri, noul media player va fi livrat la pachet cu o telecomandă și noua platformă Android TV. Cu rol central pentru funcționalitatea nou adăugată, telecomanda va include și microfon pentru preluarea comenzilor vocale. Desigur, funcţionalitatea „Cast”, care există acum pe toate modelele Chromecast, va exista şi pe noul model cu Android TV, putând oricând să trimiţi conţinut din aplicaţiile compatibile pe ecranul la care este conectat.

Noul model Chromecast Ultra trebuia să fie dezvăluit la ediția de anul acesta a conferinței Google I/O, însă planurile au fost date peste cap de pandemia Covid-19. Între timp, se pare că Google se va mulțumi cu o prezentare online, dispozitivul apărând în scurt timp în oferta magazinului oficial Google Store.

Potrivit zvonurilor circulate până acum, noul Chromecast Ultra va dispune de conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și va putea reda conținut cu format 4K HDR pe televizoarele compatibile. Formatul telecomenzii nu este cunoscut, însă așteptările sunt ca aceasta să fie o încrucișare între designul Apple TV remote și telecomanda inclusă cu dispozitivele Daydream View. În mod cert, tasta Google Assistant va fi prezentă și într-o locație vizibilă.

Tags: