Cineva a modificat AirPods pentru încărcare la USB-C înaintea versiunii oficiale de la Apple. VIDEO

11.02.2023

Ken Pilonel a devenit cunoscut pe internet după ce a demonstrat cum poți modifica un iPhone pentru a integra o mufă USB-C complet funcțională pentru încărcare și conectarea de căști. Acel proiect i-a adus faima online, însă acesta nu s-a oprit acolo, realizând de-a lungul timpului și alte proiecte mai mult sau mai puțin utile, precum modificarea unui Samsung să funcționeze cu mufă Lightning. Cel mai recent proiect al său este însă unul practic: modificarea unei perechi de căști AirPods Pro pentru a se încărca de la USB-C.

Anul acesta, iPhone și accesorii precum AirPods sunt așteptate cu mufe de încărcare USB-C

Apple integrează mufa Lightning nu doar pe telefoane ci și pe modelele mai vechi de tablete, dar și pe accesorii precum AirPods, tastaturi, mouși sau Apple Pencil. AirPods Pro sunt însă unele dintre cele mai bune căști de pe piață, iar acestea ar putea fi folosite fără probleme chiar și de către utilizatori de Android, însă încărcarea prin Lightning ar putea fi o problemă pentru aceștia, fiind necesar încă un cablu în plus.

Pilonel a pornit de la ideea că AirPods nu sunt tocmai ușor de reparat, întrucât Apple preferă să schimbe produsul cu totul decât să îl dezasambleze și să schimbe bateria consumată. Dar dacă tot a pornit pe drumul modificării AirPods pentru a le face mai ușor de reparat, acesta a considerat că schimbarea port-ului Lightning cu unul de tip USB-C ar oferi și mai multă flexibilitate.

Întregul proces este documentat în clipul video de mai sus și implică mult echipament scump și cunoștințe avansate de inginerie electronică. Pilonel și-a creat propriile componente și circuite pentru a duce acest proiect la bun sfârșit. Rezultatul este însă foarte bun, iar Pilonel chiar oferă piesele necesare pentru a repeta acest proiect acasă, pentru cei destul de curajoși să își modifice căștile de 250 de euro.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult