VIDEO: Primul telefon Samsung modificat pentru încarcare cu mufă Lightning de la Apple

20.04.2022

Pe 1 aprilie, Ken Pillonel, elvețianul care a reușit anul trecut să creeze primul iPhone X cu mufă USB-C, a publicat pe canalul său de YouTube un video scurt în care demonstra și un proiect care părea să fie exact opusul originalului. Acesta a arătat încărcarea cu un cablu Lightning a unui smartphone de la Samsung, promițând un clip mai detaliat în care explică întregul proces. La momentul respectiv, mulți au crezut că este vorba despre o glumă, însă acesta chiar a revenit pe canalul său, redenumit acum în „Exploring the Simulation”, cu un clip în care arată pas cu pas cum a integrat o mufă Lightning într-un Galaxy A51.

Un Samsung Galaxy A51 a suferit modificări semnificative pentru acest proiect

La fel ca în cazul iPhone-ului modificat, proiectul pare să fie unul destul de complex. Mufa Lightning de la Apple este puțin mai mare decât mufa USB-C la interior, în timp ce cablurile Apple sunt echipate cu cipuri care pot detecta dacă sunt sau nu conectate la un dispozitiv Apple. Dacă telefonul nu este detectat, alimentarea cu curent electric nu este posibilă.

Astfel, pentru acest proiect a fost nevoie de un cip special, care poate „păcăli” cablurile de la Apple că telefonul Samsung este un iPhone, lucru care permite apoi alimentarea cu energie electrică. Totuși, având un spațiu limitat în interiorul telefonului Samsung, au fost necesare câteva modificări. Anumite bucăți de plastic au fost pilite pentru a găzdui componentele extra. Inclusiv la exterior a fost necesară modificarea ramei telefonului, în timp ce mufa de la interior a fost printată 3D de mai multe ori, cu dimensiuni reduse.

Experimentul a fost însă unul de succes, însă și Pillonel recunoaște că a fost mai degrabă un proiect distractiv, doar pentru a demonstra că poți modifica un telefon cu Android acasă pentru a fi alimentat cu mufă Lightning. Pentru că acest lucru nu este însă ceva practic, sau pe care mai mulți utilizatori și-l doresc, acesta nu va oferi schema necesară pentru reproducerea proiectului și nici nu a investit timp și bani în dezvoltarea unor componente proprietare pentru a face procesul mai simplu. Pillonel promite însă că va reveni cu proiecte interesante pe canalul său în viitorul apropiat.

sursa: Exploring the Simulation

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult