CleanKey, gadgetul care îți permite să suni la interfon și să deschizi uși fără a le atinge

22.04.2020
CleanKey, gadgetul care îți permite să suni la interfon și să deschizi uși fără a le atinge

Viața s-a schimbat după apariția pandemiei COVID-19, iar oamenii încearcă să ia cât mai puțin contact cu obiectele din afara locuinței. Uneori, însă, este dificil să eviți să apeși pe un buton de la intrarea într-un bloc sau să deschizi o ușă fără a-i atinge clanța.

Firma KeySmart a venit cu o soluție isteață, gadgetul CleanKey. Acesta costă 20 de dolari și poate fi atașat la chei pe post de breloc. Dispozitivul permite formarea de numere la interfon, apăsarea pe butoanele liftului și deschiderea ușilor fără a atinge aceste obiecte.

CleanKey este realizat dintr-un aliaj bazat în proporție de 62% pe cupru, un material care ucide microbii. Nici coronavirusul nu trăieşte mult pe suprafeţele din acest metal, pe care moare după doar câteva ore, potrivit cercetătorului Vincent Munster, de la National Institutes of Health, din Montana, SUA.

Prin comparație, pe inox și plastic virusul care provoacă boala COVID-19 trăiește până la trei zile, potrivit sursei citate.

KeySmart susține că aliajul din care este realizat acest dispozitiv ucide 99% din bacteriile care se depun pe el.

Cererea pentru gadget este atât de mare încât producătorul a anunțat că va onora noi comenzi abia după data de 5 mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult