Creative Sound Blaster Roar 2 – sunet puternic, oriunde [REVIEW]

Creative Sound Blaster Roar 2 - sunet puternic, oriunde [REVIEW]

Puternică, dar suficient de compactă pentru a încăpea fără probleme în bagaje de mână, Creative Sound Blaster Roar 2 este o boxă portabilă multifuncţională, capabilă să redea muzica păstrată pe dispozitive flash, transmisă prin conexiune Bluetooth de pe telefonul mobil sau prin cablul USB. În plus, dispozitivul poate funcţiona în mod speakerphone pentru preluarea apelurilor la birou sau în maşina personală, ca înregistrator de voce sau baterie externă pentru încărcarea altor dispozitive.

Prezentare

Funcţionând ca un jukebox portabil, Sound Blaster Roar 2 include butoane pentru navigarea colecţiilor de melodii accesate pe suport microSD, microfon încorporat şi tastă Record, tag NFC pentru sincronizare bluetooth automată, tastă pentru preluarea apelurilor de voce, intrare Line-In şi conector USB pentru conectarea la PC în rolul de boxă audio.

Cu greutate apreciabilă, date fiind dimensiunile compacte, Roar 2 este o boxă stereo capabilă să redea efecte de bass convingătoare, folosind o configuraţie cu difuzoare stereo şi driver dedicat pentru frecvenţe joase. Carcasa din aluminiu cu formă dreptunghiulară include şi două difuzoare pasive dispuse în lateral, având deopotrivă rol estetic şi de amplificare a efectelor de audio cu frecvenţe joase. Experienţa audio este îmbunătăţită cu ajutorul procesorului audio dedicat, activat cu ajutorul butonului ROAR plasat la vedere.

Toate acestea sunt susţinute cu ajutorul unui acumulator de 6000 mAh care poate fi încărcat rapid folosind adaptorul AC din pachetul cu accesorii, sau ceva mai lent dacă apelăm la conexiunea USB. La nevoie, conectorul USB de mărime normală prezent pe carcasa boxei ROAR 2 poate furniza un curent de 5V/1A pentru încărcarea telefonului mobil sau alt gadget de care avem nevoie urgent.

Experienţa în utilizare

Menită să fie utilizată în poziţie orizontală, boxa Creative Sound Blaster Roar 2 cu siguranţă nu este cel mai elegant gadget cu care să te lauzi în vacanţe, însă utilitatea practică face din acesta un accesoriu valoros pentru petreceri ad-hoc şi alungarea momentelor de plictiseală.

Promiţând o experienţă audio fără compromisuri dintr-un format compact, Sound Blaster Roar 2 impresionează cu volumul sonor ridicat, obţinut fără a introduce distorsiuni deranjante. Potrivită pentru folosirea în încăperi până la dimensiunea unei sufragerii de bloc, boxa Roar 2 îşi face bine treaba în spaţii deschise, atât timp cât zgomotul ambiant nu este foarte puternic.

Nu chiar la nivelul unui set de căşti performante, fidelitatea audio este mulţumitoare. Propagarea sunetului este destul de uniformă, însă tendinţa boxei de a direcţiona frecvenţele înalte mai mult în faţă induce senzaţia de suprasaturare în domeniul frecvenţelor medii, atunci când ascultăm din lateral. Per total, experienţa audio este foarte bună, ţinând cont de formatul compact al dispozitivului.

Din păcate autonomia bateriei estimată de producător la aproximativ 8 poate fi obţinută doar folosind un volum sonor moderat, iar asta dacă nu folosim conectorul USB pentru a încărca între timp şi telefonul mobil.

Concluzie

Chiar dacă nu poate ţine locul unui sistem audio performat, boxa Creative Sound Blaster Roar 2 este un companion excelent pentru vacanţă, care însă îşi păstrează utilitatea şi acasă. Conectată folosind cablul USB, Sound Blaster Roar 2 devine un sistem audio compact pentru PC, ideal pentru dormitor şi birouri înghesuite.

Puternică, cu opţiuni generoase pentru conectivitate, suport pentru redarea directă a melodiilor găzduite pe card de memorie, funcţie reportofon şi efecte audio accesibile la o simplă apăsare de buton, boxa Creative Sound Blaster Roar 2 este disponibilă în magazinele din România la un preţ rezonabil, de 550 lei.

Părţi pozitive

Dimensiuni compacte
Sunet echilibrat şi puternic
Opţiuni generoase pentru conectivitate
Funcţie Power Bank şi reportofon

Părţi negative

Acumulatorul de 6000 mAh este epuizat într-un timp relativ scurt, dacă preferăm un volum sonor ridicat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult