De ce sunt scaunele Herman Miller atât de scumpe? Merită banii?

21.04.2021
De ce sunt scaunele Herman Miller atât de scumpe? Merită banii?

Pentru persoanele ce petrec mult timp la birou s-au în fața unui calculator sau laptop, calitatea scaunului este foarte importantă. Postura pe care o avem atunci când petrecem ore îndelungate stând pe acesta, dacă este incorectă, ne poate cauza disconfort și durere, sau chiar probleme pe termen îndelungat. Din această cauză, pentru gameri, fie ei amatori sau profesioniști, au fost concepute scaune speciale care să le ofere confortul de care au nevoie.

Un scaun gaming se distinge, în mod special, prin design-ul de tip racing chair pe care îl are. Este realizat, de obicei, din materiale de calitate, cu cadru foarte rezistent și structură ușor personalizabilă în funcție de înălțimea sau preferințele persoanei ce îl utilizează. Deși sunt multe esport-uri, gameri și streameri ce folosesc un scaun gaming de la o firmă consacrată pentru astfel de scaune, mulți au început să opteze pentru scaunele de la Herman Miller, care au fost inițial gândite ca și scaune de birou.

Herman Miller este o companie americană, fondată în 1905, ce produce mobilier de birou, echipamente și mobilier pentru casă. Printre cele mai cunoscute produse ale acestei companii se numără: scaunul Equa, scaunul Aeron, masa Noguchi, canapeaua Marshmellow. Compania este tot cea care a inventat conceptul de ”office cubicle”, ce constă în separarea spațiului de birouri în partiții și despărțirea acestora prin pereți de maxim 1.8 metri.

Herman Miller are și produse destinate gaming-ului, printre care se numără scaun gaming Herman Miller x Logitech G Embody, scaun gaming Special Gaming Edition Aeron, scaun gaming Special Gaming Edition Sayl, birou pentru gaming Nevi și braț pentru monitor Ollin. Scaunele de la Herman Miller sunt cunoscute pentru faptul că au un preț mult peste media pieței, iar multe persoane se întreabă dacă aceste scaune merită banii.

De ce sunt scaunele Herman Miller atât de scumpe?

Aceste scaune promit postura perfectă pentru a preveni apariția durerilor de spate și încheieturi cauzate de șederea îndelungată. Structura și materialele din care sunt realizate sunt de cea mai înaltă calitate, ceea ce adaugă un plus major acestor scaune. Atunci cand achizitionezi un scaun gaming Herman Miller primești garanție pentru 12 ani de utilizare. Sunt gândite ca fiind o investiție pe termen lung, oferind confort și sporind productivitatea. Design-ul acestor scaune este unic și foarte special, fiind scaune ergonomice special realizate pentru corpul uman. De exemplu, scaunul Herman Miller Embody a fost realizat sub îndrumarea a mai mult de 30 de fizicieni și doctori în biomecanică, fizoterapie și ergonomie. Compania a studiat și postura gamelinkrilor și a îmbunătățit acest scaun gaming, pentru parteneriatul cu Logitech.

Merită scaunele Herman Miller banii?

Într-adevăr, aceste scaune reprezintă o investiție foarte mare, iar pentru persoanele ce petrec foarte mult timp stând jos, da, aceste scaune sunt ideale. Mulți gameri și streameri și-au schimbat scaunele pentru un scaun gaming de la Herman Miller. Diferențele între un scaun gaming și un scaun de birou de înaltă calitate, ca cele de la Herman Miller, ține mai mult de tipul de suport pe care îl oferă coloanei. Scaunele de birou high-end oferă suport în zonele esențiale ale coloanei, în special în zona de mijloc, iar datorită acestui lucru, nu mai este nevoie de suport în zona gâtului. Un scaun gaming clasic susține întreaga coloană, în timp ce perna pentru gât și cea pentru zona lombară susțin curburile coloanei vertebrale.
Un lucru este cert, ambele tipuri de scaune, atât pentru gaming cât și scaunele de birou, dar de o calitate superioară, fac o treabă la fel de bună în susținerea unei posturi ideale. Coloana vertebrală trebuie protejată pentru că afecțiunile acesteia sunt din ce în ce mai dese. Este o parte vitală a corpului uman, cu rol de susținere și protecție a măduvei spinării, ce ne oferă posibilitatea de a ne mișca. Orice formă de durere sau disconfort pot fi precursoare unor porbleme mult mai mari, de aceea este important să le prevenim.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult