Dispozitivele anti-5G sunt de fapt periculoase. Emit radiații ionizante și pot avea efecte negative pe termen lung

20.12.2021
Dispozitivele anti-5G sunt de fapt periculoase. Emit radiații ionizante și pot avea efecte negative pe termen lung

Odată cu isteria în comunitățile de conspiraționiști care susțineau că tehnologia 5G este dăunătoare, au apărut și diverse dispozitive care pretind că îi protejează pe cei care le poartă de undele radio ale rețelelor de telecomunicații. În timp ce nu există dovezi că 5G-ul ar fi dăunător, tehnologia folosind unde radio neionizante, autoritățile olandeze au descoperit că multe dintre dispozitivele anti-5G emit radiații ionizante, care sunt dăunătoare corpului uman.

Autoritățile din olanda au descoperit că dispozitivele anti-5G sunt mai periculoase pentru oameni decât tehnologia 5G

Conform agenției olandeze ANVS(Autoritatea pentru Siguranță Nucleară și Protecție de Radiații), multiple „gadget”-uri precum coliere, brățări sau măști anti-5G, comercializate pe teritoriul Olandei, emit radiații ionizante. Acestea pot avea efecte dăunătoare dacă sunt purtate pe termen lung și avertizează cetățenii să nu le mai poarte și să le stocheze undeva departe de corp.

De asemenea, magazinele care comercializează dispozitive anti-5G în Olanda sunt obligate să le scoată de la vânzare și să anunțe clienții că acestea pot avea efecte dăunătoare. Nu este clar însă dacă trebuie să afișeze un mesaj pe site, sau dacă trebuie să contacteze clienții care au cumpărat astfel de dispozitive în trecut.

Printre dispozitivele în cauză se regăsesc unele vândute sub branduri precum Energy Armor, care vinde măști, brățări și coliere, cât și Magnetix Wellness, o brățară din silicon destinată utilizării pe mâinile copiilor. Alte produse precum Basic Nero armband, Quantum Pendant sunt de asemenea pe listă.

Organizația Mondială a Sănătății a cercetat în trecut undele radio 5G și a declarat că acestea nu sunt fundamental diferite față de cele ale rețelelor de tip 3G sau 4G din trecut. Aceste rețele sunt sigure, iar existența lor nu pune în pericol viețile cetățenilor.

Anul trecut, și Marea Britanie a decis să scoată de la vânzare stick-uri USB care promiteau protecție anti-5G. Acestea erau vândute la prețul de 340 de lire sterline.

sursa: BBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News