Dispozitivul IQOS 3 a fost aprobat pentru vânzare în Statele Unite ale Americii

14.12.2020
Dispozitivul IQOS 3 a fost aprobat pentru vânzare în Statele Unite ale Americii

IQOS 3, sistemul de încălzire electronică a tutunului de la Philip Morris International, a fost aprobat pentru vânzare în Statele Unite ale Americii. Acest lucru înseamnă că a primit licență de la FDA (Food and Drug Administration) în urma unei evaluări riguroase. Cererea a fost depusă încă din martie 2020, iar acum, IQOS 3 va putea fi comercializat în SUA.

Modelul IQOS 3 a primit îmbunătățiri față de modelele anterioare, însă cel mai mare „upgrade” este autonomia mai mare a bateriei și încărcarea semnificativ mai rapidă.

În decizia sa, FDA a precizat:

„Datele din studiile internaționale analizate de agenție nu au identificat dovezi cu privire la creșterea utilizării IQOS în rândul adolescenților sau al tinerilor, iar datele de utilizare care sunt disponibile pentru o versiune a IQOS autorizată anterior în SUA nu au provocat îngrijorări noi legate de utilizarea produsului de către adolescenți și tineri.”

André Calantzopoulos, Chief Executive Officer al PMI, a declarat cu privire la anunțul FDA:

„Decizia agenției de a autoriza IQOS 3 pentru vânzare în SUA reprezintă un alt pas important pentru zecile de milioane de bărbați și femei din America care fumează în prezent. În numai cinci ani, aproximativ 11,7 milioane de fumători din întreaga lume s-au oprit din fumat și au trecut la IQOS, și credem că introducerea unei versiuni mai moderne a dispozitivului IQOS pe piața din SUA nu va face decât să accelereze trecerea adulților fumători la IQOS.”

Acesta a mai adăugat:

„Decizia se supune acelorași cerințe cuprinzătoare de comercializare stabilite prin decizia de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) din aprilie 2019 pentru IQOS 2.4. Aceste cerințe își propun să crească oportunitatea de a trece de la țigări la IQOS pentru adulții fumători care altfel ar continua să fumeze și să reducă la minimum utilizarea dispozitivului de către categoriile nevizate. Noi, împreună cu Altria, compania către care am licențiat IQOS, ne-am angajat să facem tot ce ține de noi pentru a preveni utilizarea IQOS de către cei cărora nu le este destinat și susținem pe deplin obiectivul FDA de a proteja adolescenții.”

Acesta nu este primul dispozitiv IQOS aprobat pentru piața din SUA. Pe 30 aprilie 2019, FDA a autorizat comercializarea IQOS 2.4 sub o licență de produse din tutun. Tot FDA a aprobat pentru comercializare din 7 iulie 2020 IQOS 2.4 ca produs din tutun cu risc modificat. Autorizarea IQOS 3 este independentă de autorizarea în cadrul procesului pentru produse din tutun cu risc modificat, acordat pentru IQOS 2.4.

Urmează ca Philip Morris International să depună o cerere pentru obținerea autorizării comercializării IQOS 3 ca produs cu expunere modificată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult