DJI anunță Osmo Mobile 6, un nou stabilizator gimbal premium pentru smartphone-uri

23.09.2022

După o nouă dronă FPV și o nouă cameră de acțiune, DJI mai are o lansare pentru această toamnă. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii câțiva ani, seria de stabilizatoare gimbal pentru smartphone Osmo Mobile primește un nou upgrade. Noul Osmo Mobile 6 nu este semnificativ diferit în design față de modelul anterior, numit OM5, însă vine cu câteva noutăți și îmbunătățiri care vor oferi cu siguranță câteva noi capabilități creative celor care preferă să filmeze sau să fotografieze cu telefonul.

Osmo Mobile 6 de la DJI vine cu motoare mai puternice și câteva funcții îmbunătățite

Osmo Mobile 6 de la DJI folosește același design „slim” al modelului anterior, care poate fi pliat într-o formă compactă și ușoară. Astfel, poți lua stabilizatorul cu tine mai ușor, fără să îl cari într-o husă dedicată care ar ocupa spațiu în plus. Montura nu s-a schimbat semnificativ între ultimele câteva generații, fiind tot pe bază de magneți, însă există acum noi funcționalități, dedicate în special utilizatorilor de iPhone.

De exemplu, stabilizatorul poate acum să detecteze automat atunci când telefonul este montat magnetic, astfel pornind automat aplicația DJI Mimo pentru captură foto și video.

DJI Osmo Mobile 6 telescopic

Dacă forma dispozitivului nu s-a schimbat foarte mult, acesta a primit totuși câteva îmbunătățiri. În primul rând, pe laterala din stânga apare o rotiță, care poate fi folosită în două moduri. Fie pentru zoom fluid, care face tranziția între cele două sau trei camere ale telefonului, fie pentru focalizare manuală „follow focus”, asemeni camerelor video dedicate. Mai mult, noul stabilizator este compatibil cu ActiveTrack 5.0, aceeași tehnologie folosită și pe dronele DJI, care poate urmări subiectul. Tot nou este și panoul cu indicatoare LED, care îți arată rapid în ce mod de stabilizare folosești gimbalul.

Motoarele sunt acum mai puternice, putând susține dispozitive de până la 290 de grame, iar magneții sunt mai puternici pentru a asigura o prindere mai bună a suportului. La fel ca OM5, și Osmo Mobile 6 se extinde printr-un braț telescopic.

DJI Osmo Mobile 6 pack

Pachetul standard pentru DJI Osmo Mobile 6 include stabilizatorul, un cablu de încărcare, o husă de transport, suportul magnetic pentru telefon și un trepied, iar prețul pornește de la 170 euro, la fel ca DJI OM5 de anul trecut. Compania va păstra în ofertă și modelul OM5 la 129 de euro, dar și un model mai ieftin, DJI OM4 SE, bazat pe design-ul OM4 original, la 99 euro.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult