DJI lansează OM5, noul său stabilizator de smartphone cu design compact și selfie stick

09.09.2021
DJI lansează OM5, noul său stabilizator de smartphone cu design compact și selfie stick

La numai câteva zile după ce multe dintre detaliile despre noul DJI OM5, noul stabilizator al producătorului chinez au ajuns pe internet, compania anunță oficial produsul. Se pare că toate informațiile pe care le aveam deja erau corecte, fiind vorba despre un hibrid între un gimbal și un selfie stick. Noul stabilizator pentru telefoane este acum mai compact și mai ușor și schimbă complet design-ul generațiilor anterioare.

DJI OM5 oferă aceleași capabilități de stabilizare într-un corp mai mic și mai ușor

DJI OM5 promite dimensiuni cu 30% mai mici decât generația OM4 și greutate cu 25% mai mică. În consecință, noul model pierde cam jumătate din autonomie, acesta putând oferi cam 6 ore și jumătate de stabilizare, față de cele peste 12 pe care le ofereau OM4 și Osmo Mobile 3.

Totuși, 6 ore de stabilizare este în continuare o performanță bună, mai ales că încărcarea completă se face într-o oră și jumătate.

dji om5

În continuare, noul DJI OM5 folosește sistemul de prindere magnetic de la generația anterioară. Poți „lipi” un bănuț magnetic de telefon, sau poți atașa un sistem de prindere cu clemă de acesta, putând apoi să îl atașezi sau să îl scoți de pe stabilizator cu o singură mișcare rapidă. Pe lângă sistemul de prindere standard, există și un accesoriu care include LED-uri, pentru filmări frontale în lumină slabă.

Cea mai interesantă funcție nouă este „selfie stick”-ul

Desigur, posibilitatea de extindere asemeni unui selfie stick este cea mai importantă adiție, oferind noi posibilități creative. Aceasta asigură acum că poți folosi camera frontală pentru filmări de grup, sau poți filma din poziții mai complicate, poți prinde un cadru de la o înălțime mai mare, etc.

Aplicația DJI Mimo permite accesul la funcții precum Active Track, care urmărește subiectul automat, sau Story, care poate crea rapid montaje pe baza unor șabloane deja existente. Toate aceste funcții erau disponibile și pe generațiile anterioare.

Odată cu lansarea lui DJI OM5 la prețul de 159 euro, modelul anterior OM4, a fost redenumit în DJI OM SE, care costă doar 99  euro. Dacă dimensiunile mai mari nu te deranjează, probabil că OM4 este o alegere la fel de bună, la un preț semnificativ mai mic, oferind în mare parte aceeași experiență de utilizare.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult