DJI dezvăluie Avata FPV, o nouă dronă pe care o poți pilota în modul first-person

26.08.2022
DJI dezvăluie Avata FPV, o nouă dronă pe care o poți pilota în modul first-person

Avata FPV ar putea fi cea mai performantă dronă DJI de până acum, creată pentru control first-person, folosind o cască asemănătoare accesoriilor VR și controller inspirat după accesoriile pentru gaming.

Descrisă drept ”experiența supremă” pentru pasionații de drone, DJI Avata FPV vine prevăzută cu protecții solide pentru fiecare din cele patru propulsoare și chiar o funcție Turtle Mode, care permite rostogolirea de la distanță și relansarea dronelor prăbușite și răsturnate. Teoretic, te vei putea izbi de pereți și ateriza forțat în aproape orice poziție cu noua ta dronă DJI, încercând relansarea fără complicațiile unei „misiuni” de salvare în spații greu accesibile.

Practic, Avata FPV funcționează într-un mod similar altor drone DJI, accesând rețeaua globală de sateliți GPS pentru fixarea locației și camerele video din dotare pentru repere de la mică distanță. Aparatul folosește computerul de bord pentru a plana la punct fix și naviga în mod autonom dintr-o locație în alta. Există și un mod de comandă complet manual (disponibil doar la achiziția accesoriului DJI FPV Remote Controller 2).

Pentru pasionații există și Sport Mode, funcția care duce navigarea cu Avata FPV aproape la nivelul unui joc video, piloții cu ceva experiență putând executa manevre de finețe, strecurându-se prin spații înguste și evitând obstacole cu precizie milimetrică.

Noul model DJI Avata FPV va putea fi comandat direct din magazinul online al producătorului pentru 579 euro în echiparea de bază, respectiv, până la 1388 euro în set complet cu accesoriile DJI Goggles 2 și DJI Motion Controller, necesare pentru control complet.

Trebuie spus că producătorul chinez DJI a fost vizat de numeroase acuzații legate de presupusa colaborare cu Partidul Comunist Chinez, vizând colectarea clandestină de informații pentru facilitarea activității de spionaj și chiar sabotarea posesorilor de drone, în anumite condiții.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult