DJI pregătește OM5, un nou stabilizator pentru smartphone cu mâner telescopic și design compact

02.09.2021
DJI pregătește OM5, un nou stabilizator pentru smartphone cu mâner telescopic și design compact

DJI are deja o tradiție în dezvoltarea de stabilizatoare de smartphone-uri, seria de gimbal-uri Osmo Mobile oferind deja de patru generații unele dintre cele mai calitative alternative pe această piață. Se pare că pentru generația a cincea, DJI OM5, compania chineză dorește să ofere un produs care să răspundă cerințelor mai multor utilizatori, integrând un mâner telescopic, similar cu un selfie stick, care se poate extinde.

DJI OM5 va fi un stabilizator cu „selfie stick” integrat

Anul trecut, modelul DJI OM4 nu a schimbat foarte mult formula față de Osmo Mobile 3, lansat în 2019. Acel model a păstrat funcționalitatea și design-ul vechiului dispozitiv și a adăugat un suport magnetic, pentru a putea atașa și detașa rapid telefonul de stabilizator. În 2021 însă, compania schimbă din nou design-ul stabilizatorului său pentru telefon, care pare să rezulte într-un dispozitiv mai compact, dar care poate să se extindă mai mult decât variantele anterioare.

Chiar dacă DJI nu a anunțat încă în mod oficial noul DJI OM5, WinFuture a publicat deja fotografii și detalii despre noul stabilizator. Acesta se va putea plia pentru o înățlime totală de numai 17cm, putând fi purtat chiar și într-un buzunar mai mare. Gimbal-ul poate fi extins folosind suportul telescopic, butoanele de control precum stick-ul analogic, butonul de moduri și butonul de înregistrare rămânând fixe pe mânerul de jos. De asemenea, în spate există în continuare un „trigger”, iar pe laterala din dreapta un port de încărcare USB-C. Desigur, telefoanele se vor atașa la OM5 tot cu un suport magnetic.

Design-ul mai subțire și dimensiunile compacte ale dispozitivului, cât și integrarea unui suport telescopic au însă efecte negative asupra autonomiei lui DJI OM5. Dacă modelul anterior garanta aproximativ 15 ore de autonomie, noul model va permite doar 6 ore și 20 de minute.

DJI OM5 este așteptat pentru lansare săptămâna viitoare, pe 8 septembrie, urmând să fie anunțat la prețul de 159 euro. Alături de acest model, DJI va păstra în ofertă și DJI OM4 SE, la 99 euro, care va fi mai degrabă un Osmo Mobile 3 cu alt nume, întrucât nu va beneficia de suportul magnetic.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult