Dyson, un celebru brand de aspiratoare, lansează un purificator de aer purtabil, deghizat ca și căști audio

30.03.2022
Dyson, un celebru brand de aspiratoare, lansează un purificator de aer purtabil, deghizat ca și căști audio

Dyson Zone vine să facă concurență celor de la Razer, care la începutul pandemiei COVID au lansat RGB Razer Zephyr, o mască de protecție N95/FPP2 cu RGB, care nu funcționa foarte bine.

De data aceasta, produsul celor de la Dywin vine creeat de ingineri cu ceva mai multă experiență, produsul Dyson Zone promițând atât sunet de înaltă calitate dar și flux de aer purificat, direcționat către nas și gură.

Dyson Zone promite să rezolve în mod simultan problema calității aerului și pe cea a poluării fonice din mediul urban, reprezentând primul pas al companiei către tehnologia purtabilă.

Pe măsură ce populația urbană a lumii continuă să crească, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că 9 din 10 persoane la nivel global respiră aer care depășește limitele de poluare admise. În orașele în care poluarea cu NO2 a scăzut în timpul pandemiei de Covid-19 (potrivit studiului Dyson privind calitatea aerului la interior realizat în timpul carantinei), nivelurile de poluare au revenit rapid la normal sau au depășit nivelurile pre-pandemie în multe orașe la nivel global. De asemenea, se estimează că peste 100 de milioane de oameni, aproximativ 20% din populația europeană, sunt expuși la un nivel de zgomot pe termen lung ce depășește recomandările OMS.

„Poluarea aerului este o problemă globală – ne afectează oriunde mergem. În casele noastre, la școală, la serviciu și în timp ce călătorim, fie pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public sau privat. Dyson Zone purifică aerul pe care îl respiri în timp ce te afli în mișcare. Și, spre deosebire de măștile faciale, dispozitivul oferă un flux de aer proaspăt fără a-ți atinge fața, folosind filtre de înaltă performanță și două pompe de aer miniaturizate. După șase ani de dezvoltare, suntem încântați să oferim aer curat și sunet impecabil, oriunde”, a spus Jake Dyson, Inginer Șef Dyson.

Trecând peste aspectul oarecum discutabil, care îmbie elemente retro din designul aspiratoarelor din anii ”70 cu o presupusă mască facială, care seamănă mai degrabă cu rama unui set de căști high-end, purtată la nivelul gurii, putem doar să sperăm că produsul celor de la Dyson este unul realmente util și funcțional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult