Eco Remote: telecomanda Samsung care se încarcă de la Wi-Fi și de la soare

03.01.2022
Eco Remote: telecomanda Samsung care se încarcă de la Wi-Fi și de la soare

Samsung, cel mai mare producător de televizoare din lume, a început în ultimii ani să ofere o atenție sporită sustenabilității produselor sale. De la cutii realizate din materiale reciclabile și imprimate cu cerneală ecologică, la telecomenzi care se încarcă de la soare, compania tot încearcă diverse metode prin care să protejeze mediul, iar noua Eco Remote pentru televizoarele sale din 2022 merge un pas mai departe decât în anii precedenți, oferind încărcare wireless prin undele radio de la un router wireless.

Telecomanda Eco Remote se încarcă singură, direct de la semnalul Wi-Fi din casă

Noua Eco Remote de la Samsung nu arată foarte diferit față de telecomanda Eco Remote de anul trecut. Aceasta are o formă dreptunghiulară cu margini rotunjite, doar câteva butoane esențiale și are pe spate un panou fotovoltaic pentru încărcare solară. În continuare această capabilitate există, alături de o mufă USB-C, pentru a alimenta mai rapid telecomanda, mai ales dacă ai nevoie să faci asta seara, când nu ai lumină solară.

Totuși, Eco Remote din generația a doua este echipată și cu antene radio, care poate „colecta” undele radio emise de un router wireless, prezent acum în oricare gospodărie, pentru a le converti în energie electrică. Astfel, telecomanda noilor televizoare Samsung se încarcă singură, fără să fie necesar să faci nimic.

Această tehnologie poate fi folosită pentru astfel de telecomenzi, dar nu și pentru multe alte tipuri de dispozitive. Pentru că folosește o baterie de mici dimensiuni, iar consumul său de energie este în general foarte mic, undele radio emise de Wi-Fi pot alimenta telecomanda destul cât să poată oferi energie care să acționeze senzorul infraroșu sau comenzile vocale prin Bluetooth LE.

Acumulatorul acestei telecomenzi este unul integrat, deci nu va trebui să îi schimbi niciodată bateriile, iar faptul că funcționează atât pe unde radio, cât și pe energie solară, sugerează că și atunci când acumulatorul intern se va degrada, telecomanda va putea fi în continuare folosită.

Eco Remote va fi inclusă în cutia noilor televizoare smart din 2022, iar o versiune albă va fi disponibilă pentru televizoarele din gama „lifestyle” precum The Frame, Serif și Sero.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult