Essential Phone primeşte un nou adaptor modular: un jack audio

08.06.2018
Essential Phone primeşte un nou adaptor modular: un jack audio

Producătorii de smartphone-uri au decis în urmă cu doi ani să urmeze exemplul dat de Apple şi să elimine jack-ul audio de pe modelele lor de top. Se pare însă că unii producători încep să aibă remuşcări, unul dintre aceştia fiind chiar Essential, care a anunţat un nou adaptor magnetic pentru Essential Phone numit Audio Adapter HD, care adaugă această componentă. Se pare însă că cei care optează să cumpere noul jack audio modular primesc de asemenea şi câteva lucruri în plus, pe care multe smartphone-uri de pe piaţă nu le oferă.

Essential Phone este pe piaţă de aproape un an, iar în tot acest timp singurul accesoriu modular compatibil cu acesta a fost camera video 360 care s-a lansat simulatan cu telefonul. Noul jack audio care poate fi conectat pe acelaşi port magnetic din partea de sus a telefonului oferă printre altele posibilitatea de a încărca telefonul şi folosi căşti în acelaşi timp, ceva ce nu era posibil în trecut decât cu un splitter.

Audio Adapter HD nu este însă doar o mufă standard. Aceasta integrează şi un amplificator digital ESS Sabre, care promite sunet de calitate, care să satisfacă inclusiv audiofilii. Acesta este compatibil cu muzica la standard Hi-Res Audio. Totodată, Essential a anunţat că Essential Phone a primit certificarea Master Quality Authenticated, un standard care permite transmiterea melodiilor la calitate înaltă fără conexiuni la internet foarte performante.

Serviciul Tidal este o sursă de muzică la calitate înaltă şi este recomandarea Essential pentru muzică la standardul MQA. De fapt, parteneriatul cu Tidal merge destul de departe, întrucât adaptorul vine la pachet şi cu trei luni de abonament Tidal HiFi, care costă în mod normal 40 lei pe luna (în România).

Acest accesoriu, alături de telefon şi de o pereche de căşti Essential HD (care era deja disponibilă la preţul de 100 de dolari de pe site-ul Essential) vor fi disponibile într-un pachet care va avea preţul de 500 de dolari americani. Momentan nu a fost anunţat un preţ pentru Audio Adapter HD separat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult