Everyday Case este alternativa la Apple MagSafe și pentru alte telefoane

19.10.2020
Everyday Case este alternativa la Apple MagSafe și pentru alte telefoane

Apple a anunțat alături de gama iPhone 12 și o nouă serie de accesorii magnetice. Linia MagSafe împrumută numele tehnologiei de conectare magnetice a cablului de încărcare de pe modelele MacBook de dinainte de 2016, însă extinde cazurile de utilizare și mai mult. În loc să servească doar pentru încărcare, Apple propune utilizarea magneților pentru conectarea de huse, portofele, suporturi de mașină și altele. Din păcate, această tehnologie se regăsește doar în noile iPhone 12, dar există deja o companie care dezvoltă o alternativă: Peak Design, care promite funcționalitate similară și compatibilitate cu mai multe dispozitive.

Accesoriile din gama Everyday Case sunt compatibile chiar și cu MagSafe

Peak Design propune sistemul Everyday Case, un ecosistem de accesorii, foarte similare în funcționalitate cu cele de la Apple din gama MagSafe. Este greu de crezut că această companie a „copiat” ideea Apple sau invers, întrucât amândouă au fost anunțate simultan, iar dezvoltarea lor a durat cu siguranță luni sau chiar ani de muncă. Din fericire, asta înseamnă că mai mulți utilizatori se vor putea bucura de aceste produse.

Everyday Case folosește un sistem numit SlimLink, care folosește magneți și un sistem proprietar de conectare și blocare fizică. Acesta asigură conectarea husei pe diverse accesorii. Vorbim despre suporturi de birou sau trepiede, portofele sau suporturi de mașină sau bicicletă, încărcătoare wireless, etc. Ba chiar SlimLink va fi disponibil ca un accesoriu separat, pentru a fi atașat de alte huse, care pot deveni astfel compatibile cu ecosistemul Everyday Case de la Peak Design.

Modelele de telefon care vor primi accesorii Everyday Case sunt iPhone-uri mai vechi și dispozitive Samsung din gama high-end Galaxy S20. După anunțul MagSafe, Peak Design a spus că intenția este ca aceste carcase să fie compatibile cu accesoriile și încărcătoarele Apple cu magneți, iar husele vor fi livrate și în versiuni iPhone 12.

Iată lista completă de dispozitive compatibile:

  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11 Pro
  • Samsung Galaxy S20 Ultra
  • Samsung Galaxy S20+
  • Samsung Galaxy S20

Proiectul Everyday Case este acum disponibil pe Kickstarter pentru finanțare, iar prețul promoțional pentru o pre-comandă prin acest serviciu este de 36 de dolari pentru o husă și 16 dolari pentru un suport SlimLink. Livrările sunt estimate pentru luna mai a anului viitor.

sursa: Kickstarter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult