Galaxy Gear cu ecran circular – un nou smartwatch Samsung, mai elegant decât cele de până acum

Autor: Aurelian Mihai 26.08.2014
Galaxy Gear cu ecran circular – un nou smartwatch Samsung, mai elegant decât cele de până acum

Samsung pregăteşte o schimbare de design pentru linia de accesorii Galaxy Gear, constând în înlocuirea ecranului pătrat cu unul de formă circulară, acomodat într-o carcasă cu aspect asemănător ceasurilor de mână tradiţionale.

Urmând exemplul Motorola, care a lansat recent accesoriul Moto 360, Samsung va anunţa propriul smartwach cu ecran de formă circulară. Din păcate dezvăluirile făcute pe website-ul SamMobile, citând surse apropiate companiei sud-coreene, conţin puţine informaţii concrete. Spre exemplu, nu este clar dacă noul samartwatch foloseşte platforma Tizen OS deţinută de Samusng sau alternativa Android Wear promovată de Google ca platformă software universală pentru accesorii mobile de purtat. Folosită cu actuala generaţie Gear 2, platforma Tizen a fost destul de bine primită însă are dezavantajul de a limita compatibilitatea la modele smartphone produse de Samsung. În schimb, Android Wear vine cu promisiunea unei oferte mai generoase de aplicaţii şi compatibilitate asigurată cu majoritatea dispozitivelor bazate pe Android, însă potenţial mai redus de profit pentru Samsung.

Samsung va lansa un model Galaxy Gear cu ecran circular

Potrivit sursei citate, noul smartwath Samsung va fi dezvăluit la expoziţia IFA 2014 de săptămâna viitoare, împreună cu modelul smartphone Galaxy Note 4.