Gilt: smartwatch de lux de la HP

01.08.2014
Gilt: smartwatch de lux de la HP

În timp ce fanii Android abia aşteaptă lansarea ceasului inteligent Moto 360, iar fanii iOS ard de nerăbdare să vadă răspunsul Apple la Android Wear, HP intră pe această piaţă într-un mod mai diplomat şi totodată exclusivist. Compania şi-a unit forţele cu designerul american Michael Bastian pentru a realiza Gilt, un ceas inteligent de lux compatibil cu ambele sisteme de operare.

Smartwatch Gilt

Bastian a realizat designul noului ceas folosind ca inspiraţie interioarele maşinilor de lux, folosind linii elegante şi materiale de calitate, într-o carcasă foarte familiară. Gilt va fi realizat din oţel inoxidabil şi va veni cu trei opţiuni de curea, fiecare cu propria sa culoare. Cea neagră va fi realizată din cauciuc, cea verde din nailon, iar cea maronie din piele. Pe lângă cele trei modele de bază, va exista şi o ediţie limitată, tot de culoare neagră.

Gilt nu va folosi sistemul de operare Android Wear, HP optând pentru o soluţie proprietară, care să ofere comunicare între ceas şi dispozitivele cu Android şi iOS. La capitolul funcţionalitate avem posibilitatea de a citi e-mail-uri, mesaje text şi de a gestiona apelurile, cât şi acces la funcţii de control pentru redarea de media şi interacţiunea cu alte aplicaţii.

Gilt Concept Art

Nu avem însă detalii despre hardware-ul noului ceas. Mărimea şi rezoluţia display-ului nu au fost dezvăluite şi nu ştim nici măcar câtă memorie internă sau RAM va fi integrat. Deşi preţul nu a fost anunţat încă, faptul că are ataşat un nume de designer precum Michael Bastian cu siguranţă va împinge ceasul Gilt peste cele practicate pe piaţă în acest moment. Lansarea este aşteptată cândva în această toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult