Go4News: Becul viitorului a fost inventat şi funcţionează 40 de ani

14.07.2016
Britanicul Jake Dyson, fiul lui James Dyson (care a fondat compania Dyson, cunoscută în special pentru aspiratoarele pe care le produce), a inventat un nou tip de bec LED care îşi poate păstra clităţile şi funcţiona timp de 40 de ani.
 
Dyson a fondat compania Jake Dyson Lighting în 2004, iar acum aceasta este o subsidiară a grupului Dyson. JDL vinde doar două modele de lămpi: CSYS (lampă de birou) şi Cu-Beam (pentru tavan). Ambele dispun de becuri LED cu răcire prin tuburi. 
 
 
Potrivit lui Jake Dyson, becurile vor funcţiona şi după 40 de ani, dar vor oferi 70% din intensitatea iniţială a luminii.
 
Inventatorul a explicat şi de ce nu vedem mai multe tehnologii de acest fel. Potrivit lui, piaţa soluţiilor de iluminat este una de miliarde de dolari, ia rproducătorii nu sunt interesaţi să dezvolte soluţii care ţin o viaţă. 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video