Go4News: Rochia „cameleon” îşi schimbă culoarea în funcţie de respiraţia persoanei care o poartă

26.01.2017

Firma Cute Circuit din Londra a dezvoltat o rochie care îşi schimbă culoarea în funcţie de dispoziţia persoanei care o poartă. Aceasta dispune de senzori care pot detecta cât de repede respiră femeia care o îmbracă.

 

Când respiraţia este rapidă, rochia are culoare purpurie, la un ritm normal este verde, iar când respiră rar devine turcoaz.

 

Zonele care îşi schimbă culoarea sunt realizate din grafen, un material cunoscut pentru rezistenţa foarte mare şi greutatea redusă.

 

Grafenul este un conductor de electricitate foarte bun şi poate fi făcut transparent.

 

 

Rochia dispune de o mică baterie încorporată. Cute Circuit a mai realizat îmbrăcăminte high-tech pentru staruri precum Katy Perry şi Nicole Scherzinger. 

Recent a fost lansat cel mai uşor ceas mecanic din lume. Numit McLaren RM 50-03, ceasul are carcasa realizată dintr-un compozit pe bază de grafen numit Graph TPT şi cântăreşte doar 40 de grame. Grafenul a fost folosit şi pentru elemente ale curelei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video