Google anunţă Pixel Buds, prima sa pereche de căşti true wireless cu Google Assistant

15.10.2019
Google anunţă Pixel Buds, prima sa pereche de căşti true wireless cu Google Assistant

Google a anunţat o nouă pereche de căşti, prima de tip „true wireless” din portofoliul său. Aceasta se numeşte Pixel Buds, la fel ca în cazul generaţiei precedente, care includeau un fir între cele două căşti şi promite să ofere câteva funcţii în plus pe lângă posibilitatea de a prelua apeluri sau de a asculta muzică. Desigur, acestea sunt compatibile cu dispozitivele, serviciile şi aplicaţiile Google, dar şi cu alte dispozitive de pe piaţă.

Asemeni altor perechi de căşti, acestea sunt compatibile cu Google Assistant, însă totodată pot fi folosite pentru a trimite mesaje, pentru a primi indicaţii de direcţie prin Google Maps şi pentru a traduce în timp real ceea ce auzi în altă limbă. Google laudă în special semnalul acestor căşti, spunând că pot rămâne la trei camere distanţă pentru atunci când eşti acasă şi pot funcţiona la distanţă foarte mare în exterior. Compania a comparat distanţa cu lungimea unui teren de fotbal american.

Teoretic, poţi lăsa telefonul în vestiarul de la sala de fitness şi poţi face exerciţii în sală, fără să piardă semnalul. Din punct de vedere al autonomiei, acestea promit 5 ore de utilizare la o singură încărcare şi 24 de ore în total folosind cutia de încărcare. Căştile beneficiază de funcţii automate de setare a volumului, pentru a se adapta automat la zgomotul din jur, cât şi microfoane cu tehnologia „beamforming”, care preiau vocea utilizatorului pentru a un sunet clar chiar şi în spaţii aglomerate.

Pixel Buds se lansează în primăvara anului viitor, la un preţ de 179 de dolari americani, cu 10 dolari mai mult decât modelul AirPods de la Apple. Se pare că nu există o carcasă cu încărcare wireless, asemeni modelului superior de AirPods sau Galaxy Buds de la Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult