Google brevetează noi tehnologii pentru ochelarii Google Glass

21.03.2013
Google brevetează noi tehnologii pentru ochelarii Google Glass

Ochelarii Google Glass sunt pe cale să primească un nou set de tehnologii, care vor permite utilizatorilor să obţină informaţii şi să controleze de la distanţă gadget-uri interactive, pe măsură ce acestea apar în câmpul vizual.

Google brevetează noi tehnologii pentru ochelarii Google Glass

Aplicaţia pentru patent descrie un mecanism care extinde funcţiile de realitate augmentată oferite de ochelarii Google Glass adăugând suport pentru comunicaţie wireless şi controlul de la distanţă al obiectelor din gospodărie.

Dispozitivele compatibile sunt identificate în mod automat de ochelari dacă dispun de chip RFID, prin conexiune infraroşu sau bluetooth şi chiar cod QR interpretat cu ajutorul camerei foto din dotare. Odată intrate în câmpul vizual, ochelarii Google Glass pot furniza utilizatorului informaţii utile despre acestea, spre exemplu ce sortimente de bere găsim în frigider, care este temperatura din interior şi ce alimente ar trebui trecute pe lista de cumpărături.

Descriera ataşată aplicaţiei pentru patent

Pe lângă informaţii, dispozitivele interactive vor avea ataşată şi o interfaţă de control. Spre exemplu, odată ajunşi cu autoturismul în faţa casei nu trebuie decât să ridicăm privirea către uşa garajului, după care să alegem opţiunea „Deschidere Uşă” din meniul translucent prezentat în vizorul ochelarilor.

Brevetul nu explică dacă obiectele controlate sunt activate prin comandă vocală sau altă modalitate, însă cu siguranţă acţionarea manuală a unor butoane este exclusă. Din păcate este prea devreme pentru demonstraţii practice cu ochelarii Google Galss, funcţiile descrise fiind momentan în stadiu de proiect şi rezervate probabil pentru o versiune viitoare a ochelarilor Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult