Google confirmă Pixel Buds A, noul set de căști wireless pentru fanii Pixel cu buget redus

08.05.2021
Google confirmă Pixel Buds A, noul set de căști wireless pentru fanii Pixel cu buget redus

Pixel Buds A va fi versiunea low-cost a căștilor true-wireless Pixel Buds. Noul produs sacrifică o parte din performanță, dar nu și designul minimalist specific familiei de produse Google Pixel.

Confirmate cu o imagine de prezentare între timp retrasă, căștile Buds A vin într-o carcasă pentru transport echipată cu un acumulator generos. Cât despre designul în ansamblu, căștile și cutia pentru transport sunt aproape identice versiunii Pixel Buds deja lansate, păstrând aspectul în două tonuri de culoare și finisajul lucios.

Potrivit informațiilor comunicate printr-o postare pe Twitter (între timp ștearsă), Google va livra noul set de căști wireless și într-o versiune de culoare dark-green. Totodată, dispozitivul va păstra suportul one-tap pairing implementat prin intermediul funcției Fast Pair dezvoltată de Google, folosind conexiunea Bluetooth pentru a detecta dispozitivele compatibile aflate în imediata proximitate.

Asemeni altor perechi de căşti, acestea sunt compatibile cu Google Assistant, însă totodată pot fi folosite pentru a trimite mesaje, pentru a primi indicaţii de direcţie prin Google Maps şi pentru a traduce în timp real ceea ce auzi în altă limbă.

Din punct de vedere al autonomiei, originalele Pixel Buds promiteau 5 ore de utilizare la o singură încărcare şi 24 de ore în total folosind cutia de încărcare. Rămâne de văzut dacă și versiunea de buget va putea oferi rezultate similare.

Cât despre dotările absente, versiunea low-cost a căștilor Pixel Buds vine fără sistemul de ajustare a volumului bazat pe comenzi swipe. Pentru performanțele oferite va trebui să așteptăm lansarea oficială, cel mai probabil pregătită pentru conferința Google I/O 2021 (18 mai), ținută în format exclusiv digital din pricina restricțiilor de circulație și distanțare sociale impuse pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult