Zvon: Google va lansa Pixel 5a doar în SUA și Japonia

11.04.2021
Zvon: Google va lansa Pixel 5a doar în SUA și Japonia
foto: OnLeaks

De câțiva ani deja, Google ne-a obișnuit cu lansarea unei serii Pixel premium în toamnă, cu o versiune mid-range în primăvară, în preajma evenimentului Google I/O. Se pare însă că în 2021 istoria se va repeta, însă Pixel 5a va fi lansat doar în două regiuni. Decizia a fost luată de curând, iar în locul Pixel 5a, compania va continua să vândă generația precedentă de telefoane mid-range: Pixel 4a și Pixel 4a 5G în toate țările în afară de SUA și Japonia

Pixel 5a va fi prezentat la Google I/O

De altfel, modelul Pixel 4a 5G este doar o versiune puțin modificată a lui Pixel 5, ambele fiind lansate în aceeași perioadă. Astfel, faptul că are deja un hardware comparabil cu modelul de top la un preț mai mic, îl pune deja pe lista de telefoane atractive pentru fanii software-ului Android „curat”. De asemenea, camera foto oferă performanță comparabilă, chiar dacă vorbim despre un sistem cu un singur senzor, fără o cameră secundară.

Motivul pentru care Pixel 5a nu va mai fi lansat în mai multe țări este destul de simplu și se pare că mai multe companii aleg să amâne sau să schimbe planurile de lansare din primăvara lui 2021. Google, la fel ca alți producători de dispozitive mobile, se confruntă cu o criză de procesoare. Lipsa materiei prime pentru producția lor și liniile de producție aglomerate au dus la probleme în furnizarea de componente pentru asamblarea smartphone-urilor, consolelor de jocuri și componentelor de PC.

Din acest motiv, probabil că Google nu ar putea să livreze Pixel 5a în cantități destul de mari pentru a acoperi cererea, așa că preferă să se concentreze pe piețele unde tradițional aceste modele au succes. Astfel, compania ar putea să investească resursele în plus pe care le-ar investi în producția mai multor unități Pixel 5a în dezvoltarea generației Pixel 6, așteptată în toamna acestui an.

Astfel, la conferința Google I/O din 2021, care va avea loc exclusiv online, ne așteptăm să vedem noul telefon, informații despre Android 12 și probabil o nouă versiune de căști true wireless din gama Pixel Buds, fără noi dispozitive mobile. Zvonurile vorbesc și despre lansarea primului Pixel Watch.

sursa: Twitter (Jon Prosser)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult