Google Glass primeşte notificări de pe Android

15.10.2014
Google Glass primeşte notificări de pe Android

Google Glass este deja pe piaţă de un an şi jumătate, iar utilitatea sa încă nu a fost în totalitate dovedită. În afara posibilităţii de a înregistra clipuri şi imagini insant, fără să fii nevoit să ţii un dispozitiv în mână şi afişarea câtorva informaţii utile prezente tot timpul pe display, nu există foarte multă funcţionalitate. Headset-ul Google este mai degrabă un accesoriu de modă, decât ceva care să uşureze viaţa utilizatorilor. Acestea se vor schimba odată cu următorul update de software.

Ceic are dispun de Google Glass în varianta Explorer, vor primi o actualizare care va adăuga câteva funcţii utile, prezente deja pe alte platforme ale companiei, precum Android Wear. Notificările de pe smartphone vor putea fi citite direct prin intermediul Glass în acelaşi mod în care apar pe ceasurile inteligente.

Update-ul este programat să apară în cursul zilei de azi şi va necesita activarea setării Notification Sync din telefon pentru a putea trimite mesajele şi pe Google Glass. Astfel, cei care dispun de scumpa ramă de ochelari inteligentă nu vor mai trebui să scoată smartphone-ul din buzunar la fiecare alertă pentru a vedea despre ce este vorba.

Acest update face din Google Glass un dispozitiv mult mai util decât era până în prezent, însă în continuare preţul prohibitiv îl va ţine departe de piaţa consumatorilor de rând. Având în vedere că sunt deja alternative cu funcţionalitate asemănătoare bazate pe Android Wear la o fracţiune din cost, probabil că a venit momentul să vedem şi o versiune mai ieftină de Glass.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult