Google lansează seria de accesorii „Editions” alături de Skrillex

21.05.2015

Google a lansat un nou program numit „Editions” prin care va produce accesorii pentru smartphone-uri în colaborare cu artişti contemporani. Primul care îşi va pune semnătura pe o serie de carcase pentru smartphone-uri este Skrillex, celebrul producător de muzică electronică din Statele Unite. Astfel au luat formă trei modele de carcase pentru cele mai populare telefoane cu Android ale momentului, care ascund şi funcţii în noi, pe lângă protejarea dispozitivului.

Seria de accesorii Editions este una limitată şi există un număr finit de exemplare care vor fi vândute. Nu a fost dezvăluit numărul exact pentru accesoriile branduite cu Skrillex, însă acestea sunt disponibile doar atât timp cât există în stoc sau până la sfârşitul lunii iunie. Modelele de smartphone pentru care sunt disponibile noile carcase sunt cele mai recente smartphone-uri Nexus, 5 şi 6, alături de trei dispozitive Samsung: Galaxy S5, Galaxy S6 şi Galaxy Note 4.

Fiecare carcasă are integrat un cip NFC care oferă dublă funcţionalitate. Pe de-o parte, conectarea prin NFC la telefon instalează un wallpaper animat exclusiv, care nu poate fi descărcat sau cumpărat pe alte căi. Acesta este realizat alăturid e Skrillex şi este inspirat din muzica creată de el. De asemenea, în viitor, cei care au această carcasa de plastic conectată la telefon, vor putea descărca un următorul album pe care îl va lansa casa de discuri OWSLA, fondată de artist.

Probabil cea mai atractivă funcţie nouă este însă butonul secret, care este o scurtătură către canalul de YouTube al lui Skrillex. Partea cea mai bună este că poţi programa butonul să îndeplinească aproape orice funcţie doreşti, lucru care ar fi într-adevăr util pentru pornirea aplicaţiilor de cameră sau a reţelelor de socializare.

Preţul carcaselor Editions în variantă Skrillex este de 40 de dolari şi sunt acum disponibile pe Google Store în Statele Unite şi în ţările în care există acces la noul magazin digital al companiei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult