Google lucrează la un Google Glass fără display

17.11.2015
Google lucrează la un Google Glass fără display

Google Glass nu a fost un experiment reuşit pentru Google, însă echipa din spatele ochelarilor inteligenţi nu pleacă nicăieri. Aceasta a fost reformată sub numele Project Aura, care lucrează în continuare la dispozitive care pot fi purtate de utilizatori. Se pare că unul dintre acestea va moşteni multe dintre avantajele lui Glass, însă va renunţa la display, interacţiunea cu acesta fiind prin intermediul sunetului.

Nu este clar însă ce formă va lua acest dispozitiv. Ar putea fi o nouă variantă de căşti Bluetooth inteligente sau ceva complet nou, însă informaţiile disponibile sugerează că acest dispozitiv va fi dedicat celor care doresc un accesoriu sportiv. Nu ar fi ieşit din comun să vedem un fitness tracker care să poată fi purtat pe cap, care să ofere informaţii folosind căşti audio şi care să poată reda muzică stocată intern sau pe un smartphone.

Alături de acest dispozitiv misterios, Project Aura lucrează li la atle două dispozitive de purta pe cap, destinate mediului business. Acestea ar putea fi inspirate de conceptul HoloLens, însă cu tehnologia şi serviciile Google la bază. Recent, această echipă a angajat câţiva membri care au lucrat în trecut la Amazon, în domeniul audio, iar CEO-ul Nest, Tony Fadell, este în spatele acestor noi dispozitive.

Probabil că vom afla mai multe despre produsele pe care Project Aura le va lansa în 2016, alături de alte noutăţi de la Google precum Project Ara şi noi produse din seria Pixel. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult