Google va lansa o nouă versiune a accesoriului Chromecast

02.10.2018
Google va lansa o nouă versiune a accesoriului Chromecast

După succesul dispozitivului original, Google încearcă să dezvolte conceptul Chromecast şi mai mult, adăugând suport pentru reţele Wi-Fi AC în banda de 5GHz şi antene mai performante, dar şi un chip Bluetooth care putea folosi la configurarea iniţială şi asocierea cu diverse accesorii, cum ar fi o telecomandă dedicată.

Denumit Chromecast 3, dispozitivul se conectează la televizor pentru a oferi acces uşor la streaming de clipuri de pe internet, la afişarea conţinutului de pe telefoane şi tablete, cât şi la afişarea jocurilor video de Android. Noul model este livrat într-o carcasă circulară din care iese un cablu HDMI. Acesta se alimentează în continuare de la o mufă micro-USB, însă include hardware îmbunătăţit.

Comparat cu actualul model Chromecast 2, noua versiune foloseşte o carcasă puţin mai groasă. Logoul Chrome a fost substituit cu noul G Google, întâlnit şi la alte produse recente. În mod ciudat, noul model a fost lăsat fără sistemul de prindere magnetic, cei care se bazau pe simpla fixare de carcasa metalică a televizorului trebuind acum să găsească alte soluţii de prindere.

Pe partea de software, Google va aduce cu siguranţă îmbunătăţiri, însă vom afla exact despre ce e vorba abia după evenimentul de lansare pregătit pentru data de 9 octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult