VLC pentru Android primeşte compatibilitate cu accesoriul Chromecast

31.01.2018
VLC pentru Android primeşte compatibilitate cu accesoriul Chromecast

VLC Media Player este una dintre cele mai versatile aplicatii pentru redare media, disponibilă atât în versiune pentru PC, cât şi utilizatorilor de smartphone şi tablete.

Începând cu versiunea 2.9 a ediţiei VLC Beta, utilizatorii de Android pot reda în mod wireless conţinut audio şi video, preluat pe ecranul televizorului folosind accesoriul Chromecast.

Aşteptat de peste doi ani, încă de la debutul primei versiuni VLC pentru Android, suportul Chromecast se află la fază de testare, putând apărea unele probleme la conectare sau cu stabilitatea conexiunii video. 

VLC Beta 2.9 permite streaming Chromecast atât pentru fişiere media găzduite în memoria locală a dispozitivului, dar şi conţinut accesat direct din internet. Din păcate funcţionarea corectă este garantată doar pentru fişierele accesate local.

Pentru activare, este de ajuns să activăm simbolul „Cast” apărut în partea de sus a ecranului. La prima utilizare este necesar să alegem din listă dispozitivul Chromecast la care dorim să ne conectăm.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult