Hoverboard-urile au fost declarate, oficial, nesigure în SUA

Autor: Adrian Popa 21.02.2016
Hoverboard-urile au fost declarate, oficial, nesigure în SUA

Hoverboard-urile au fost declarate nesigure de către agenţia guvernamentală Consumer Products Safety Commission (CPSC) din SUA, iar autorităţile pot retrage acum de la vânzare modelele care nu dispun de certificare independentă pentru siguranţă. Orice companie (retailer, producător, importator) care vinde pe teritoriul SUA astfel de dispozitive care nu dispun certificare riscă sancţiuni.

Agenţia susţine că a primit 52 de plângeri legate de hoverboard-uri care au luat foc, din 24 de state americane. Daunele totale provocate de acestea se ridică la 2 milioane de dolari. În două cazuri mai grave, incendiile promovate de dispozitive au dus la distrugerea unei case şi a unei maşini. „Consumatorii riscă să se accidenteze grav sau chiar să moară dacă hoverboard-urile lor iau foc şi ard”, a transmis CPSC.

Ca urmare a deciziei agenţiei, un cunoscut retailer de jucării şi jocuri, Toys „R” Us, a anunţat că va scoate din ofertă hoverboard-urile. Compania vindea modelul Razor Hovertrax. O altă companie, producătorul Swagway, le-a cerut clienţilor să nu mai folosească produsele sale până când nu obţine certificările necesare. 

CPSC le cere companiilor care distribuie şi vând astfel de dispozitive să obţină două nivele de certificare: una pentru bateriile Li-Ion folosite pe acestea şi alta pentru tot produsul.