HTC testează în prezent trei accesorii inteligente, inclusiv un ceas cu Google Now

20.02.2014
HTC testează în prezent trei accesorii inteligente, inclusiv un ceas cu Google Now

Conducerea HTC a afirmat anul trecut că piaţa accesoriilor inteligente este una foarte importantă pentru companie, terenul încă prea puţin explorat al acesteia oferind oportunităţi pentru redresarea deloc plăcutei situaţii financiare actuale. Conform Bloomberg, compania pregăteşte două ceasuri şi o brăţară inteligentă, însă acestea nu vor fi prezentate publicului în cadrul Mobile World Congress 2014.

Cel mai aproape de finalizare pare a fi un ceas inteligent care este bazat pe designul modelului Qualcomm Toq, acesta urmând să folosească inclusiv ecranul Mirasol pe care faimosul producător încearcă să-l promoveze. Sursa Bloomberg afirmă că acest model va fi prezent la Barcelona, dar va fi arătat doar operatorilor care ar putea fi interesaţi de introducerea unui astfel de produs în oferta lor.

Toq, modelul Qualcomm pe baza căruia HTC îşi dezvoltă primul ceas inteligent

Cel de-al doilea model este un alt ceas inteligent, acesta urmând să fie un ecran secundar şi mai uşor de consultat pentru celebrul asistent inteligent Google Now de pe platforma Android. Dincolo de faptul că acest model va utiliza un ecran AMOLED, nu există însă alte detalii despre hardware-ul software-ul pe care acest model în va folosi.

În final, cel de-al treilea accesoriu inteligent pe care HTC îl are în dezvoltare este o brăţară inteligentă. Aceasta va avea dimensiuni reduse şi va oferi un ecran tactil de mici dimensiuni, un player audio şi senzori pentru înregistrarea şi monitorizarea activităţilor sportive.

Sursa Bloomberg afirmă că HTC nu s-a decis dacă toate aceste prototipuri vor deveni produse comerciale, însă declaraţiile anterioare ale oficialilor companiei ne fac să credem că cel puţin unul dintre acestea va ajunge pe rafturile magazinelor în cursul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News