HTC se transformă: schimbări în conducere, accesorii inteligente şi o tabletă

21.10.2013
HTC se transformă: schimbări în conducere, accesorii inteligente şi o tabletă

Compania taiwaneză HTC nu a reuşit să oprească declinul financiar, care a început în primăvara lui 2011 şi nu s-a oprit până în prezent, în ciuda lansării a două produse apreciate: One şi One Mini. Mai mult, pentru prima oară în istoria sa, compania a avut pierderi, iar această situaţie neplăcută are o nevoie de rezolvare rapidă.

Peter Chou, directorul executiv şi co-fondatorul companiei, s-a ocupat până acum nu doar de activităţile obişnuite de conducere pe care le presupune fişa unui astfel de post, dar s-a implicat foarte mult şi în procesul de design al terminalelor celebrei companii. Pe de o parte, implicarea unui perfecţionist cu putere de decizie a generat dinamismul care a caracterizat dintotdeauna compania HTC şi a facilitat schimbările rapide de direcţie care au dus la apariţia unui portofoliu diversificat de produse. Pe de altă parte însă, acest amestec în treburile interne ale departamentelor de design sau producţie şi scurtcircuitarea lanţurilor ierarhice a dus la lipsa unei direcţii clare pentru compania şi la sincope în lanţul de decizie, mai mulţi angajaţi HTC declarând pentru Reuters că aceasta este probabil cauza problemelor HTC de astăzi.

În aceste condiţii, Peter Chou a anunţat ieri că va degreva o parte din sarcinile de conducere către Cher Wang, preşedinta consiliului director al companiei şi unul dintre fondatorii companiei. Aceasta va prelua coordonarea activităţilor de marketing, vânzări şi colaborare cu furnizorii, lăsându-l pe Peter Chou să se aplece mai mult asupra activităţilor de creaţie şi coordonare a producţiei. Cu această ocazie şi-a anunţat întoarcerea în cadrul companiei şi H. T. Cho, cel de-al treilea co-fondator al companiei, acesta urmând să preia conducerea unor proiecte importante împreună cu Peter Chou.

Planurile celor trei nu sunt cunoscute în acest moment, Peter Chou afirmând însă că HTC a fost implicată acum multă vreme în dezvoltarea unui ceas inteligent pentru Microsoft, produs care nu a mai văzut însă lumina zilei, şi că accesoriile inteligente sunt un sector extrem de important pe care compania nu doreşte să-l rateze. În acest moment, aceste produse HTC sunt însă într-un stadiu timpuriu de dezvoltare iar Chou nu a oferit nici un fel de detaliu suplimentar.

Dacă natura acestor accesorii nu este clară în acest moment, Peter Chou a devenit ceva mai concret în momentul în care s-a referit la o viitoare tabletă HTC. Compania taiwaneză nu a experimentat decât în treacăt cu două modele, Flyer şi Jetstream, ambele fiind eşecuri de piaţă. Peter Chou a afirmat că viitorul produs HTC va fi unul „frumos şi devastator”, neclarificând însă când vom putea vedea acest nou tip de produs. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News