Huawei lansează ghiozdanul inteligent „9µm”, cu monitorizare GPS pentru copii

17.01.2022
Huawei lansează ghiozdanul inteligent „9µm”, cu monitorizare GPS pentru copii

Smartphone-urile Huawei se află într-o poziție dificilă pe piață în acest moment, fiind afectate pe de-o parte de restricțiile SUA, iar pe de altă parte de criza de semiconductori la nivel global, care împiedică compania să producă mai multe unități. Astfel, în ultima perioadă, compania s-a concentrat pe dezvoltarea de dispozitive inteligente de diverse tipuri, inclusiv în parteneriat cu alte branduri. Compania a anunțat de curând un termos inteligent cu HarmonyOS, iar acum vedem primul său ghiozdan inteligent: 9µm Smart Positioning Children’s Schoolbag.

Ghiozdanul 9µm de la Huawei oferă funcții similare cu un smartwatch pentru copii

Ghiozdanul 9µm de la Huawei este dedicate părinților care doresc să monitorizeze mai îndeaproape activitatea copiilor lor atât timp cât sunt la școală, în drum spre școală sau înapoi spre casă. Acesta are integrat un dispozitiv inteligent echipat cu un ecran color și GPS, similar cu ceea ce vedem pe ceasurile inteligente pentru copii.

Conform Huawei, acest dispozitiv este integrat cu sistemul chinezesc de sateliți pentru poziționare Beidou și este extrem de precis în indicarea locației atât timp cât utilizatorul este afară. De asemenea, acesta este echipat cu HarmonyOS Connect, putând fi monitorizat prin aplicația Huawei Smart Life. Printre funcțiile ghiozdanului 9nm se regăsesc și setarea de zone precum „acasă”, „școală” sau „altele”. Atunci când copilul intră și iese din aceste zone, părinții pot fi notificați direct în aplicație. Frecvența de monitorizare este de 2 minute și poți vedea istoricul traseelor timp de trei luni.

Dispozitivul inteligent de pe ghiozdan are un ecran de 1,54”, similar cu cel de pe un smartwatch, cu rezistență la apă și praf IP67. Acesta poate afișa orarul zilnic școlar al copilului, indică ora și poate fi personalizat cu diverse teme și culori.

Huawei nu lansează încă ghiozdan 9µm pe piață la liber, ci caută părinți interesați mai întâi să îl testeze, contra cost, desigur. Prețul nu este unul foarte mare însă, fiind listat pe magazinul chinez Vmall la 699 yuan, adică 110 dolari americani, undeva în jurul prețului unui smartwatch cu funcții similare. Probabil că prețul final al variantei de producție va fi ceva mai mare. Desigur, produsul este disponibil doar în China, momentan.

sursa: GizmoChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult