Huawei P60 și P60 Pro primesc o husă cu 5G, pentru acces la rețele de mare viteză

07.04.2023
Huawei P60 și P60 Pro primesc o husă cu 5G, pentru acces la rețele de mare viteză

Producătorul de accesorii Soyealink din China a anunțat oficial versiunea sa de carcasă cu 5G dedicată pentru dispozitivele Huawei P60 și 60 Pro. Aceasta nu este prima dată când vedem un astfel de accesoriu, însă Soyealink pare să fie singura companie care a reușit să dezvolte așa ceva pentru flagship-urile Huawei. Aceasta este astfel singura metodă de a accesa rețelele 5G pe dispozitivele P60.

Un producător de huse adaugă 5G pe telefoanele Huawei P60

Husa nu pare să fie ieșită din comun din punct de vedere al design-ului. Cei de la Soyealink par că au reușit să introductă un modem 5G și toate celelalte componente necesare într-o husă de protecție destul de subțire și elegantă. Singura parte ieșită puțin din comun este în partea de jos, unde carcasa se conectează la port-ul USB-C al telefonului. Pe spate, acea zonă este puțin ieșită în relief, însă există o mufă pass-through, pentru a putea încărca totuși telefonul și cu husa conectată.

Husa nu acoperă toate benzile pe care le-ar acoperi un telefon Huawei cu 5G nativ, însă, cel mai probabil, acoperă spectrul de frecvențe folosite în China, atât pe rețele NSA (Non-Standalone), cât și pe rețele 5G SA (Satandalone):

  • NSA: B3+N41, B3+N78, B3+N79, B1+N78, B1+N41, B39+N41, B39+N79, B41+N79, B5+N78, B8+N78
  • SA: N1, N3, N28, N41, N77, N78, N79

Procesul de conectare la rețele 5G cu ajutorul carcasei este simplu, întrucât pornește automat un proces de inițializare care te ghidează prin pașii de configurare.

În timp ce modelele Huawei P60 și P60 Pro sunt așteptate și în Europa, în mod oficial, luna viitoare, nu este tocmai clar dacă acest accesoriu pentru conectare la rețele 5G va veni alături de el. Modelele anterioare, pentru P40 și Mate 50, nu au fost disponibile în magazinele Europene, iar importul unei astfel de huse din China implică riscul de incompatibilitate cu rețelele 5G locale. Astfel, cel mai probabil, conexiunile 5G nu vor fi disponibile pe telefoanele Huawei vândute în Europa, nici măcar prin intermediul unui astfel de accesoriu.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult