Hyundai transformă smartwatch-urile cu Android Wear în telecomandă auto

06.03.2015
Hyundai transformă smartwatch-urile cu Android Wear în telecomandă auto

De acum, utilizatorii autoturismelor Hyundai pot porni motorul şi încuia/descuia de la distanţă uşile folosind orice smartwatch cu sistem Android Wear.

În afară de smartwatch-ul echipat cu aplicaţia gratuită disponibilă în magazinul Google Play, avem nevoie şi de un autoturism echipat corespunzător. Practic, orice autoturism compatibil cu prima sau a doua versiune a sistemului Blue Link, respectiv aplicaţia disponibilă deja pentru telefoane cu Android, poate fi controlat şi cu ajutorul smartwatch-ului. În setul de funcţii ceva mai restrâns găsim opţiuni pentru pornirea/oprirea motorului, blocarea/deblocarea uşilor, aprinderea farurilor sau declanşarea claxonului – util în situaţiile când am uitat locul exact unde am parcat. Comenzile pot fi aplicate direct pe ecranul touch, sau cu ajutorul funcţiei de recunoaştere vocală (ex. find my car, start engine).

Hyundai transformă smartwatch-urile cu Android Wear în telecomandă auto

În afara aplicaţiei pentru dispozitive cu Android Wear, Hyundai promite şi o versiune pentru Apple Watch, disponibilă imediat după lansarea noului smartwatch Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult