IKEA anunță VAPPEBY, o lampă pentru exterior cu boxă Bluetooth la 360 grade și Spotify Tap

24.03.2022
IKEA anunță VAPPEBY, o lampă pentru exterior cu boxă Bluetooth la 360 grade și Spotify Tap

IKEA nu este o companie care poate să țină secretele foarte bine ascunse atunci când vine vorba despre produsele sale din zona „tech”, așa că noul anunț pentru VAPPEBY, o combinație între o boxă portabilă și o lampă de exterior, nu este tocmai o surpriză. Am scris despre acest produs în urmă cu câteva luni, când a fost depistat în fotografii și schițe „neoficiale”, dar acum avem informații despre acesta direct de la sursă, întrucât compania a anunțat produsul în va pune în curând la vânzare în magazinele sale.

Lampa-boxă VAPPEBY este prima de pe piață cu funcționalitate Spotify Tap

VAPPEBY de la IKEA este în primul rând o lampă de exterior. Aceasta este echipată cu un bec cu LED-uri, care are două moduri de iluminare. Pentru că o simplă lampă în formă de ciupercă nu este un produs tocmai interesant pentru fanii tehnologiei, IKEA a integrat în aceasta și o boxă Bluetooth, pentru redarea de muzică. Ba mai mult, aceasta folosește difuzoare la 360 de grade, pentru a putea pune lampa oriunde și pentru a te putea bucura de sunet fără probleme.

Totuși, VAPPEBY vine și cu o premieră, spune IKEA. Aceasta este prima boxă Bluetooth de pe piață echipată cu Spotify Tap, tehnologia care permite redarea rapidă de muzică din aplicația de streaming, cu o singură apăsare de buton. Practic, poți prin apăsarea butonului de pornire al boxei VAPPEBY, poți porni și aplicația Spotify de pe smartphone și poți continua redarea audio direct. O nouă apăsare a butonului va porni un mix special, bazat pe preferințele utilizatorului. Desigur, poți reda muzică de pe orice alt serviciu pe boxa IKEA, dar Spotify primește funcții în plus.

VAPPEBY (2)

Pentru că este o boxă de interior, aceasta este rezistentă la apă și praf la standardul IP65, deci nu poate fi scufundată în apă, dar poate rezista într-o ploaie, sau la stropi de apă, sau la un pahar vărsat din greșeală. Autonomia este de până la 12 ore, iar încărcarea se face printr-o mufă USB-C. VAPPEBY se livrează în culorile albastru și gri și va debuta pe rafturile magazinelor IKEA începând cu luna aprilie.

Pe site-ul din România, VAPPEBY nu a fost încă listat, reprezentanții companiei au anunțat însă că prețul va fi de 299 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult