Ikea pregătește Vappeby, o lanternă cu boxă Bluetooth și integrare Spotify

19.10.2021
Ikea pregătește Vappeby, o lanternă cu boxă Bluetooth și integrare Spotify

Ambițiile Ikea în domeniul dispozitivelor electronice și smart home au crescut în ultimii ani, iar domeniul boxelor wireless pare să fie unul în care compania investește cel mai mult. După diverse boxe Bluetooth, dar și modele realizate în parteneriat cu Sonos, compania pregătește un nou dispozitiv hibrid, care servește atât rolul de boxă, cât și rolul de lampă exterioară, în parteneriat cu Spotify, incluzând o funcție nouă, numită Spotify Tap: Vappeby.

Ikea continuă dezvoltarea spre dispozitive audio cu Vappeby, o lanternă cu boxă Bluetooth integrată

Noi imagini și schițe cu boxa Vappeby au ajuns pe internet, aceasta fiind deja în teste în cadrul comisiei FCC din SUA. Se pare că Ikea dorește să combine o lampă de exterior, cu mâner, care include un bec LED de 20 lumeni cu o boxă Bluetooth, fără funcții inteligente. Astfel, nu putem vorbi despre compatibilitate cu asistenți vocali sau integrare în sisteme smart home.

vappeby ikea spotify

Din felul în care arată, Vappeby pare să fie o boxă realizată pentru a fi folosită afară, având chiar și rezistență la apă și praf la standardul IP65, ceea ce sugerează că poate sta afară în ploaie.

Integrarea cu Spotify Tap asigură că redarea muzicii de pe Spotify poate continua direct de pe dispozitivul la care este conectată boxa fără să mai fie necesară pornirea aplicației și apăsarea pe butonul play din aceasta. Mai mult, apăsarea lungă va porni redarea unei liste de recomandări Spotify pe baza preferințelor utilizatorului.

Lampa se încarcă de la USB-C și ar trebui să ofere până la 13 ore de autonomie dacă funcționează la volum de 50% și luminozitate la jumătate. Cel mai probabil, lansarea va avea loc în perioada următoare.

De curând, Ikea a lansat noile purificatoare de aer din gama Starkvind și în România. Acestea cost[ 599 lei pentru modelul de sine stătător și 699 lei pentru varianta integrată în masă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult